Tek.no

Nyhet

Slik blir Internet-hverdagen for mange

Jørgen Elton Nilsen
27 Aug 2010 08:57

Tidligere i år ble Microsoft påbudt å la brukerne av tidligere Internet Explorer-versjoner få opp en valgmulighet mellom flere konkurrerende nettlesere. Siden den gang har markedsandelene til IE sunket drastisk.

Nå ser det derimot ut til at dette var sparket bak som de virkelig trengte.

Den første betaen av IE9 skal ikke slippes før om drøyt to uker, 15. september, men Microsofts russiske avdeling har nå vært litt slepphendte. Bildet over lå ute på Microsofts egne sider, men er nå fjernet.

Bildet viser brukergrensesnittet til IE9, og ble sluppet løs sammen med beskrivelser av en rekke funksjoner.

Det helt opplagte vi ser her er at Microsoft satser på en meget minimalistisk design. Det er selve nettsiden som skal stå i fokus, ikke et hav av linjer med funksjonsknapper og annet dill-dall. Søkefelt, adresselinje og et par knapper er alle samlet i bare en høyde.

Dette tyder også på at alle andre funksjoner, slik som bokmerker, historie, tilleggsprogrammer og lignende, er flyttet inn i skjulte menyer.

I likhet med så godt som alle andre nettlesere på markedet, vil IE9 tilsynelatende også få støtte for sømløs flytting av faner, uansett innhold.

Baserte på de hittil fire utvikler-versjonene av IE9 omtales også nettleseren som meget rask. I tillegg skal støtten for webstandarder være sterkt forbedret. Vi satser på å kjøre en test av dette selv når produktet blir tilgjengelig.

(Kilder: Zdnet, DailyTech)

Les også
Alle vil på nettet
Les også
Facebook-chat integreres i Messenger
Les også
Bing tar i bruk Openstreetmap
Les også
Muligens full pott for IE9
annonse