Nyhet

JVC med ny toppmodell

Linsen er en Konica Minolta HD-linse, med 10x optisk zoom.

Den nye modellen i JVCs Everio-klassen virker på papiret som en solid tilvekst på videokamerafronten i konsumentsjiktet, med blant annet forbedret bildekvalitet og muligheter for manuelle innstillinger for de som er opptatt av slikt. Og det burde de fleste i bunn og grunn burde være dersom en lukter på et kamera i denne prisklassen. Per i dag er pris satt til kroner 7.149,- (USD 1.199,-) fra produsenten, men den vil nok ligge noe høyere her i Norge.

Les også: Videokamera med høyhastighetsopptak

Av oppgadering i forhold til tidligere modeller, kan vi nevne ytelse i forhold til lysstyrke, bildestabilisator og oppløsning på stillbildene.

Den optiske bildestabilisatoren (O.I.S) har fått en oppgradering med en annerledes teknologi i forhold til den tidligere modellen, GM-HM400. Bildebrikken er av type bakbelyst CMOS 1/2.3”, og 10.62 MP gir stillbilder på opp til 3648x2736 bildepunkter. Det er imponerende oppløsning på stillbilder til å være et videokamera. Merk også at det kan skyte stillbilder på ISO 6400. Kameraet skal også være mer lyssterk enn sin forgjenger.

JVC Everio GZ-HM1 tillater at du kan skyte 5,7 MP stillbilder samtidig som du filmer i 1920x1080 full HD. Illustrasjon: jvc.com

Videoopptakene er i formatet AVCHD, og en kan velge fire forskjellige opptaksinnstillinger. Ellers er det verdt å nevne at kameraet har alle de viktigste tilkoblingsmulighetene, inkludert inntak for ekstern mikrofon og uttak for hodetelefoner. Det er et ”must” for mange.

Les også: Enklere med AVCHD.

Everio GZ-HM1 kan, i likhet med GM-HM400, gjøre opptak i 600 bilder per sekund.

600 bilder per sekund er passende til for eksempel filming av sport som skal videoanalyseres. Du kan velge mellom 600, 300 eller 150 bilder per sekund. Foto: jvc.com

Les også: Test av JVC Everio GZ-HD7

Les også
Enklere med AVCHD
Les også
Videokamera med høyhastighetsopptak
Les også
JVC Everio GZ-HD7
annonse