Tek.no

Nyhet

Servere på Cebit

30 Mar 2007 12:00
annonse

Bladservere

Bladservere er i vinden som aldri før. Flere av de store serverleverandørene viste frem sine produkter. Først ut ser vi baksiden av en IBM BladeCenter H. Under ser du et blad som støtter AMD Opteron 2000. IBM har også blad som støtter Intel Xeon og IBMs egne Power-prosessor.

Fujitsu Siemens viste frem deres BX600. Denne bladserveren har også muligheten til å kjøre Intel Xeon og AMD Opteron. Med AMD kan man koble sammen to separate blad til å fungere som en firesokkel-utgave.

Sun har også bladservere, her vist med ett enkelt blad. Denne bladserveren takler kun AMD Opteron, og i firesokkel-konfigurasjoner.

Som vi skrev for noen dager siden lanserte Supermicro SuperBlade på Cebit. I motsetning til IBM og Fujitsu Siemens kan Supermicro takle firesokkel-Opteron blad uten at man dobler bredden på selve bladene. Noe tilsvarende Sun, men i et mindre format.

IESC (Inventec) viste frem en liten bladserver. Kabinettet er lave 4U-høyt, noe som tillater langt flere bladservere i et standard rackskap. Hvert kabinett takler åtte serverblad, som igjen har plass til to sokler, enten med Intel eller med AMD. På grunn av den begrensede størrelsen krever dette bladkabinettet prosessorer av lavstrømsutgaven. Det vil si LV for Intel Xeon og HE for AMD Opteron.

IESC bladserveren muliggjør også egne blad for harddisker, eller PCI-slotter.

Les også