Tek.no

Nyhet

SE seiler i medvind

17 Okt 2005 14:09
annonse

Kvartalsresultatene for Sony Ericsson er i boks, og gir selskapet mer enn god nok grunn til å sprette champagnen.

Den svensk-japanske mobilprodusenten spådde et kvartalsresultat på 812 millioner kroner. Til selskapets glede endte resultatet i stedet på 1,2 milliarder kroner, noe som gir et resultat på 16 milliarder kroner hittil i år.

Med nesten 14 millioner mobiltelefoner solgt i tredje kvartal er det liten tvil om at selskapets satsing på musikkmobiler har mye av æren for de gode resultatene. Siden W800i seilte inn på markedet i sommer har leverandører verden over slitt med å levere nok eksemplarer til musikkhungrige mobilkunder.

Sony Ericsson en av de mobilprodusentene som har seilet i medvind den siste tiden, i motsetning til for eksempel Motorola og LG. Sistnevnte meldte nylig om én million færre solgte mobiltelefoner i fjor enn året før og problemer med å få endene til å møtes.

Siden suksessen med RAZR V3 har heller ikke Motorola nådd de helt store salgstoppene. Selskapets samarbeid med Apple, som resulterte i musikktelefonen ROKR, ble ikke helt slik noen av de to selskapene hadde forestilt seg, med butikkhyller fulle av ROKR-telefoner som ingen vil ha.

annonse

I dag lanserer Sony Ericsson sin tredje modell i Walkman-serien, nemlig W900i. Det gjenstår å se om denne vil klare å videreføre suksessen til sine to forgjengere W550i og W800i. Med dagens salgsresultater på nattbordet skal det imidlertid mye til før Sony Ericssons overhoder får noen grunn til å ligge våkne og gruble over dårlige resultater i høstnettene fremover.

(Kilder: IT-avisen, Digi)

Les også
Puster Symbian i nakken
Les også
SE W800i går unna
Les også
K750i blir til W800i
annonse

Les også