Til hovedinnhold

Asus kaster taster

Asus drømmer seg til konseptmodellen Aura. (Foto: Egy Studio)

Trykkfølsom skjerm ser ut til å være tilbake igjen. Så langt har både Apple og LG vist frem hver sin nesten fullstendig tasteløse mobiltelefon. Nå slenger Asus seg på bølgen, og viser frem en ny konseptmodellen de kaller Aura.

I tillegg til trykkfølsom skjerm er det mye nytt. Asus' drømmemobil har et sett menytaster som kan skyves over skjermen, slik at de like godt kan ligge på midten av telefonen som på bunnen av skjermen. Designeren har også utstyrt fantasimodellen med en uttrekkbart fulltastatur.

Stor skjerm
Den trykkfølsomme skjermen er på intet mindre enn 3,9 tommer, og dekker hele fremsiden av telefonen. I tillegg sitter det et to megapikslers kamera på baksiden. Minnet kan utvides med microSD-kort, mens internettilgang sikres ved hjelp av HSDPA, også kalt super-3G.

Aura er ikke spesielt stor, spesifikasjonene tatt i betraktning. Designeren ser for seg at Aura skal måle 9,7 x 4,9 x 0,6 cm. Det er, ifølge Unwiredview.com, mindre enn hva som er mulig med tanke på at dagens HSDPA-brikker er tykkere enn seks millimeter.

Det er det ungarske designbyrået Egy Studio som står bak den nye konseptmodellen, som så langt kun eksisterer som en 3D-modell på en datamaskin.

(Kilde: Engadgetmobile.com, Unwiredview.com)

annonse