Til hovedinnhold

Alt om nye HTC Touch HD

HTC

Mandag lanserte HTC den lenge omtalte Touch HD, som blir selskapets neste råbeist i Touch-serien. HD kan skryte av å være grensesprengende på flere områder, blant annet ved å ha markedets best spesifiserte skjerm. Det er derfor på sin plass med en nærmere titt på nyheten.

Superavansert

(Foto: HTC)

Som spesifikasjonslisten til høyre indikerer, så er ikke HD bare HTCs mest avanserte telefon - den ligger også absolutt helt i tet av hva man har sett av muligheter på mobiltelefoner i dag. Eksempelvis er nettstøtten med HSUPA og WVGA-skjermen på 3,8 tommer noe HD er ganske alene om i Norge.

For å ta HSUPA først, så er dette neste generasjon super-3G. HSUPA gjør det mulig å laste opp i bredbåndshastighet, og ikke bare ned slik som dagens HSDPA-teknologi. HTC oppgir at HD skal kunne laste ned data med en hastighet på hele 7,2 Mbps og opp med en hastighet på 2 Mbps. Teoretisk sett kan det bety helt nye muligheter med deling av innhold via mobiltelefonen, for ikke å snakke om at opplasting av bilder og video fra telefonen vil gå fortere.

I tillegg kommer såklart ordinær 3G-støtte, Edge, A-GPS samt en firebåndsstøtte i GSM-nettet. Wi-fi er også på plass, og sikrer at du kan koble telefonen til trådløse nett og dermed benytte deg av den datahastigheten og den lave prisen dette gir.

Styr spill ved å bevege telefonen fysisk

Fra HTC Touch Diamond drar vi også kjensel på akselerasjonsmotoren, som registrerer i hvilket leie du holder telefonen til enhver tid. Dette kan benyttes til spill, ved at du kontrollerer spillet ved å fysisk bevege telefonen. Løsningen er også uhyre nyttig når du ønsker å bytte mellom vertikal og horisontal modus på skjermbildet ved videovisning, nettsurfing og lignende.

Når vi snakker om skjermen skal det understrekes at Touch HD har det som trolig er den råeste skjermen blant mobiltelefoner i dag. Oppløsningen på 480 x 800 tilsvarer den som Sony Ericssons kommende Xperia-telefon skal ha, men skjermen i Touch HD er større med sine 3,8 tommer. Denne oppløsningen sammen med skjermstørrelsen kan gjøre HD ypperlig til surfing, videovisning, digitale bildealbum og annen mobilbruk som kan dra nytte av stor skjerm. Skjermen er trykkfølsom.

Touch Flo 3D

Den store skjermen påvirker også menyoppsettet. HD kommer med HTCs stadig mer kjente Touch Flo-system, der du kun bruker fingeren for å bla deg frem og tilbake i menyene. Men utifra skjermbilder av telefonen virker disse å være noe endret og utvidet på HD, trolig som følge av at skjermen er såpass stor som den er.

De som har hatt HTC-telefoner tidligere har gjerne savnet mulighet for å koble til eget hodesett. Touch HD har 3,5 mm minijack-utgang og kan dermed brukes med de fleste ordinære musikkhodesett som fins. En velutstyrt MP3-spiller og FM-radio sikrer at det er flust i muligheter for å få litt godlyd på ørene også.

GPS på plass

Sist men ikke minst må det også nevnes at Touch HD har GPS. Denne bruker i utgangspunktet Google Maps som kartviser. Men dette vil etter all sannsynlighet kunne byttes ut med tredjepartsprogramvare dersom du for eksempel ønsker en mer biltilpasset programvare.

I tillegg kommer egen RSS-leser, Youtube-klient og avansert nettleser med telefonen.

Det eneste vi er mindre begeistret for med HTC Touch HD er at prisen ikke er oppgitt. Dermed er det veldig usikkert hva det nye råbeistet kan komme til å koste. Og med tanke på at det ikke akkurat skorter på teknologi og muligheter kan prisen fort bli både høy. Telefonen skal komme til Europa før jul.

(Kilder: HTC, Infosync, Mobile Gazette)

annonse