Oppdaget hemmelig kontakt i Apple TV

Var skjult i ethernet-porten.

Strømmeboksen Apple TV 4K har vært ute i over to år nå, men maskinvarespesialisten Kevin Bradley, mer kjent som nitoTV på Twitter, oppdaget akkurat noe helt nytt med maskinen. Ved å studere bilder fra iFixits gjennomgang av produktets komponenter fra 2017, så han noen loddekontakter på kretskortet ingen hadde sett før.

Det som bare ser ut som syv-åtte metallsirkler for de fleste av oss, viser seg å være Apples koblingsprotokoll for Lightning-kontakter.

Lightning-kontakten brukes vanligvis for å lade opp selskapets mobilenheter, men i dette tilfelle mener Bradley at koblingen kan være en måte å få tilgang til Apple TV-ens fastvare. Med andre ord: En måte å installere egen programvare, også kjent som «jailbreaking».

Kamuflert som en Ethernet-port

– Ingen av oss tittet SÅ nærme på maskinvaren til Apple TV 4K, og magien som kan ligge skjult i Ethernet-porten. Det kommer til å ta tid til å finne ut hva som er mulig, og hvordan vi kan gjøre det, skriver Bradley i en senere Twitter-melding.

I en annen Twitter-melding viser Steven Barker hvordan Apple har skjult den utvendige tilgangen til Lightning-porten ved å legge ethernet-porten rett over. Skyver man imidlertid litt på en liten plastflik, får man tilgang til Lightning-kontakten under.

Til tross for at det er snakk om en lightning-port, vil det kreve en spesiell type kontakt.

Brukt for feilsøking?

Det er ikke utenkelig at Apple bruker denne kontakten for å finne feil i enheter som blir levert inn for reparasjon, noe blant annet utvikleren Steven Troughton-Smith påpeker i en Twitter-melding.

Apple har for eksempel en lignende kontakt i Apple Watch, som ligger skjult i sporet hvor man fester armbåndet. Dette er også denne porten Apple bruker for å kunne vise nøyaktig hva de vil på Apple Watcher som står på utstilling i butikkene deres.

annonse