Til hovedinnhold

Slik vil Microsoft hindre oppdateringsfeil

De siste par årene har nye, store Windows-oppdateringer skapt langt mer krøll enn normalt.

Noen brukere mistet internettilgangen sin, mens de virkelig uheldige fikk til og med filene sine slettet.

Som svar på at flere har blitt klar over risikoen ved oppdateringene, og nå vegrer seg for å installere nye sikkerhetsfikser eller funksjonsoppdateringer, har Microsoft nå bygget inn en egen repareringsfunksjon i Windows 10.

Automatisk reparasjon

Den nye repareringsfunksjonen slår inn helt automatisk, under oppstart av maskinen, dersom Windows ikke klarer å fikse alvorlige problemer på annet vis.

Funksjonen skal kunne rulle tilbake til et fungerende operativsystem enten det er nylig installerte drivere, funksjonsoppdateringer, service-pakker eller sikkerhetsfikser som har slått uheldig ut på maskinen din.

Stenges ute i 30 dager

Heretter vil oppdateringer som ikke ble installert knirkefritt på maskinen din dessuten blokkeres fra installasjon hos deg i 30 dager.

Den tiden håper Microsoft skal være nok til at de i de aller fleste tilfellene rekker å identifisere problemer og gjøre nødvendige endringer for at oppdateringen sklir igjennom uten problemer ved neste forsøk.

Krise-oppdatering

Forrige store Windows-oppdatering, kalt 1809, var en total fiasko for Microsoft, med systemer som ikke ville starte etter oppdatering, filer som ble slettet og andre problemer.

Microsoft måtte til slutt trekke oppdateringen fra nettsidene sine, og blokkerte den dessuten fra å bli installert manuelt på en rekke systemer som ikke var kompatible i lang tid.

Dette førte til at denne såkalte høstoppdateringen ble flere måneder forsinket og ikke nådde mange brukere før ved juletider.

Kanskje har du ikke fått den forrige høstoppdateringen ennå?
Her kan du lese om nyhetene du burde ha fått nå »

(Kilde: ZDnet)

annonse