Tek.no

Nyhet

Telenor lanserer egen wifi-forsterker – garanterer at du blir fornøyd med dekningen hjemme

Telenor
28 Mai 2019 07:47

Telenor lanserte i februar sin nye Snøhætta-designede wifi-ruter, og i dag følger de opp med en forsterker i samme serie. De lanserer samtidig det de kaller Alltid WiFi.

Tjenesten innebærer leie av ruter og eventuelt forsterker, telefonhjelp fra wifi-eksperter og en egen garanti:

– Dette fungerer så bra at vi garanterer at kundene blir fornøyd med et stabilt hjemmenett i hele huset. Vi lanserer derfor også en fornøydhetsgaranti, sier Camilla Amundsen, leder for TV og bredbånd i Telenor, i en pressemelding.

Leies ut

Ruteren koster 39 kroner i måneden å leie, mens hver forsterker koster 29 kroner i måneden. En løsning med ruter og to forsterkere vil dermed koste 97 kroner i måneden hos Telenor.

En vanlig trepakning med maskenettverk som du kan kjøpe i butikken, for eksempel Google Wifi, koster rundt 3000 kroner. Det betyr at du etter to og et halvt år ville kunne ha dekket inn kjøpet av en slik, skulle du ha betalt Telenor leieavgiften for deres utstyr.

– En leiemodell gir kunden mer fleksibilitet og valgfrihet, samtidig som vi i større grad kan hjelpe kunden når vi eier utstyret. Kunden står fritt til å leie det antall forsterkere tilpasset sine behov og ikke minst sin bolig, sier Amundsen.

Telenor er riktignok ikke alene om å leie ut wifi-utstyr. Get har for eksempel en løsning de kaller Wifix, som innebærer at du leier en trepakning med mesh-noder fra Airties for 49 kroner i måneden. Her er det imidlertid en oppstartskostnad involvert, og den er for tiden på 490 kroner.

Altibox varslet også nylig at de hadde inngått en avtale med Google om å tilby Google Wifi til sine kunder. Hvordan denne vil prises gjennom dem er fortsatt ikke kjent.

Tynt med data

Telenor

Telenors informasjonssjef Magnus Line sier at ruteren bruker en 4x4-radio for 5 GHz og 2x2 for 2,4 GHz. Det dreier seg om en tobånds mesh-løsning med ett felles nettverksnavn (SSID) gjennom hele boligen. Systemet velger også både frekvens og wifi-kanal automatisk.

Systemet støtter dessuten såkalt ethernet backhaul, slik at du kan trekke kabel mellom enhetene og dermed slippe å bruke av den trådløse kapasiteten til trafikken mellom dem. Ruteren har fire ethernet-porter, forsterkerne to.

Utstyret baserer seg på standarden som etter hvert har fått navnet Wi-Fi 5, altså 802.11ac – og ikke Wi-Fi 6, den nye standarden som er i ferd med å entre markedet i disse dager.

– Installasjon av forsterker vil for de fleste kunder være ekte plug and play, kun sette i strømkontakten så blir forsterker automatisk en del av kundens hjemmenett. Vår leverandør er en ledende bidragsyter i standardiseringsarbeidet for Easy Mesh 2.0. Det betyr at teknologiene som ligger i Telenors løsning nå er en forsmak på hva Easy Mesh 2.0 vil bli når dette er ferdig standardisert, sier Line til Tek.no.

Easy Mesh er standardiseringsløsningen for mesh-nettverk utviklet av Wi-Fi Alliance, og gir blant annet mulighet til å benytte utstyr fra ulike leverandører sammen.

Les også
Telenor skrur opp bredbåndsprisene
annonse