Nyhet

Her er BMWs elektriske SUV

Viste frem Concept iX3 i Beijing.

BMW har hatt stor suksess med sin helelektriske i3 i en del land, blant annet i Norge, hvor den har markert seg helt i toppen av salgslistene i mange måneder.

På bilmessen Auto China 2018 i Beijing, som åpner i dag, viser BMW frem konseptversjonen av sin kommende elektriske SUV, som har fått navnet iX3.

Den deler mye av designet med den konvensjonelle X3, men det er også en del små justeringer på konseptbilen, blant annet i grillen, frontspoileren, egne felger og støtfangeren bak. Ladeporten sitter for øvrig bak det venstre forhjulet.

Bilen kan hurtiglades med 150 kilowatt.

400 kilometer rekkevidde

Konseptbilen har en motor på over 270 hestekrefter, og et batteri med en kapasitet på 70 kWh netto. Det skal gi en rekkevidde på over 400 kilometer etter den nye og noe mer realistiske WLTP-standarden.

Batteriet skal også håndtere hurtiglading med opptil 150 kW, som vil kunne lade fra null til cirka 80 prosent på rundt en halvtime.

BMW melder også at deres nye arkitektur gir full fleksibilitet til å produsere biler med forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift, og også til å velge fossil, hybrid eller helelektrisk drivlinje.

IX3 skiller seg ikke veldig fra den vanlige X3, men har fått noen typiske elbil-stylingdetaljer her og der.

i1 til i9

Selskapet har også store elektriske mål, og har varslet at de skal ha 25 elektrifiserte modeller på veien i 2025, deriblant også den elektriske Mini-varianten som kommer i 2019. 12 av disse 25 skal være helelektriske.

IX3 skal vises i produksjonsutgave i 2020.

– BMW har allerede sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9, så vel som BMW iX1 til iX9, hvilket bærer bud om at BMW Group tenker stort om satsingen på elektrifiserte biler, heter det i en pressemelding fra BMW Norge.

iX3 skal produseres i Kina, og BMW melder at de venter at Kina også blir det største markedet for bilen.

Den skal lanseres endelig i 2020, og noen prisantydning er ikke klar, men BMW varsler at det vil bli åpnet for forhåndsreservasjon etter hvert.

Den konvensjonelle X3 koster fra cirka 665 000 kroner i dag.

annonse