Tek.no

Nyhet

Huawei-direktør løslatt mot kausjon

Erklærte seg uskyldig i alle anklager.

AP / NTB scanpix
12 Des 2018 09:58

En domstol i Vancouver har løslatt Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou mot kausjon.

Meng må betale 10 millioner kanadiske dollar, som tilsvarer rundt 63 millioner kroner. Deler av kausjonssummen, 7 millioner dollar, var i kontanter.

I tillegg må hun levere fra seg passet sitt, hun får ikke lov til å oppholde seg utendørs på visse tidspunkter og hun skal GPS-spores og overvåkes døgnet rundt.

– Risikoen for at hun ikke møter i en utleveringshøring i retten er redusert til et akseptabelt nivå gjennom kausjonsbetingelsene advokaten hennes har foreslått, sa dommeren. Det førte til jubel blant Mengs støttespillere, som fylte rettssalen.

Erklærte seg uskyldig i alle anklager

Meng krevde seg løslatt mot kausjon søndag forrige uke og har erklært seg uskyldig i alle anklager. Hun argumenterte for å bli løslatt på grunn av hennes helsetilstand.

Finansdirektøren ble pågrepet 1. desember i Canada på bakgrunn av en arrestordre fra USA, som anklager henne for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.

Anklagen mot Huawei-toppen er sentrert rundt selskapet SkyCom, som har solgt teletjenester til Iran. Påtalemyndigheten ser SkyCom som en del av Huawei, noe Meng avviser og flere ganger skal ha nektet for overfor amerikanske banker.

Les også: Huawei stenges ute i flere land – i Norge får de store kontrakter

Les også
Slår ring om Huawei – oppfordrer til Apple-boikott
annonse