Tek.no

Nyhet

Samsung-sjef: – Vi utvikler teknologi for å klargjøre TV-er med QD-OLED

Ole Henrik Johansen / Tek.no
31 Okt 2018 09:42

Direktøren for Samsung Display, Lee Dong-hoon, bekrefter nå at selskapet «utvikler teknologi for å klargjøre for store QD-OLED-skjermer». Det vil altså si OLED-paneler med Samsungs velbrukte kvanteprikker (quantum dots). Dermed kan det se ut til at Samsung har planer om å gå nok en gang gå i strupen på rivalen LG, melder koreanske The Bell.

LG er nemlig den neste produsenten av store OLED-paneler på markedet. I tillegg til å selv ha slike TV-er, leverer de også paneler til produsenter som Panasonic, Philips og Sony. Samsung på sin side har holdt fast ved LCD-teknologien.

Dette står QD-OLED for

Det er under den pågående bransjemessen IMID (International Information Display Exhibition i Korea, at Dong-hoon bekrefter at selskapet nå jobber med QD-OLED.

Selskapet har lenge satset hardt på kvanteprikker (quantum dots) på LCD-TV-er (QLED), som i korte trekk ørsmå kvanteprikker som er plassert mellom baklyset og panelet på skjermen, og aktiveres av det blå baklyset. Dette har gitt LCD-skjermene langt mer lysstyrke og bedre farger.

Mye kan tyde på at Samsung vil gjøre noe lignende ved hjelp av OLED-teknologi. De skal ifølge anonyme kilder ta i bruk blå OLED-dioder, akkurat som de bruker blått baklys på sine QLED-modeller, og altså legge til kvanteprikker over disse diodene.

Kan være billigere å produsere

Samsung bekrefter at er i gang med å forbedrede for QD-OLED. Her er et bilde fra de prøvde seg på OLED tilbake i 2013. Bilde: Samsung

Til sammenligning bruker LG hvite OLED-dioder på sine paneler, hvor hver enkelt har et blått, rødt eller grønt filter over seg.

Samsung prøvde tilbake i 2012–2013 å lage sin egen OLED-teknologi, hvor de skulle bruke ekte røde, grønne og blå dioder. Det viste seg imidlertid at denne teknologien ble for omfattende og utfordrende å produsere.

Flere peker på at QD-OLED kan bli en slagkraftig utfordrer til LGs OLED-teknologi, hvor man angivelig skal få det samme, perfekte sortnivået. Det spekuleres også i at QD-OLED potensielt kan få langt bedre lysstyrke og flere farger.

Samtidig så har både LG og Samsung vist frem Micro-LED-TV-er dette året, så at det brygger opp til skarp konkurranse mellom de to er det nok lite tvil om.

Samsung var først ut av de to med å vise frem Micro-LED:
Her er bildene av The Wall »

(Kilde: The Bell)

Les også
Samsung snart i gang med produksjon av ny OLED-teknologi
Les også
Hollywood-profiler hardt ut mot innstilling du har på TV-en din
Les også
Samsung med 75-tommers micro-LED neste år
Les også
Endelig kommer Samsungs brettbare mobil – slippes i november, sier Samsung-sjefen
Les også
Slik vil LG at TV-fremtiden din skal være
annonse