Nyhet

Samsung slipper nytt nettbrett for å konkurrere med iPad Pro

Her er Galaxy Tab S6.

Samsung har lansert Galaxy Tab S6, deres nye flaggskip-brett i samme kategori som iPad Pro og Microsoft Surface Pro.

Tab S6 har en 10,5-tommers Super AMOLED-skjerm med 2560 x 1600 som oppløsning. Det er det samme som modellen den erstatter, Galaxy Tab S4, men rammene er gjort tynnere og brettet er derfor noe mindre enn før.

15 timers video

Innvendig finner vi en Snapdragon 855-prosessor og et batteri på 7.040 mAh, som skal gi opptil 15 timers videoavspilling. Tab S6 vil lanseres i to versjoner med henholdsvis 6 GB RAM og 128 GB lagring og 8 GB RAM og 256 GB lagring, og har også støtte for microSD-kort opptil 1 TB.

I Norge ser det imidlertid ut til at det kun vil være den enkleste varianten som blir tilgjengelig. Den er allerede på plass i Samsungs nettbutikk, hvor prisen er satt til 7.490 kroner for versjonen med kun Wi-Fi og 7.990 kroner med Wi-Fi og 4G. Levering er anslått til 23. august for begge.

Apples iPad Air starter til sammenligning på 5.790 kroner med 64 GB, iPad Pro på 8.890 kroner.

Et nytt tastaturdeksel lanseres også sammen med Tab S6 – Bookcover keyboard.

Stylus-feste bak

Det nye Samsung-brettet vil ha støtte for stylus, men i motsetning til konkurrentene vil denne festes bakpå brettet i stedet for på siden, noe vi ser for oss kan gjøre det veldig lett å miste den.

Ansiktsgjenkjenning er fjernet til fordel for en fingeravtrykksleser innfelt i skjermen. Vekten er ellers 420 gram, noe lettere enn Apples 11-tommers iPad Pro, som veier 468 gram, og også litt lettere enn iPad Air, som veier inn på 456 gram.

Tab S6 kjører ellers Android 9 Pie med Samsungs OneUI 1,5 på toppen og har støtte for Samsungs DeX-system som gir et mer skrivebordsaktig grensesnitt når du bruker brettet med tastatur eller med ekstern skjerm. Tab S6 har nemlig en USB-C-port som kan brukes som skjermutgang.

Brettet har også to kameraer bak. Et vanlig objektiv med 12 megapikslers oppløsning og en ultravidvinkelvariant (123 grader) med fem megapiksler. Frontkameraet er på åtte megapiksler.

Les også
Samsung utsetter norgeslansering av ultraportable Galaxy Book S
annonse