Nyhet

Nå får Tesla egen hundemodus

Og vil passe enda mer på med ny vaktmodus.

På visse moderne biler er den relativt enkelt å legge til nye funksjoner, og der stiller nok Tesla i en særklasse. Etter et forslag på Twitter i fjor høst, bestemte Tesla-sjef Elon Musk seg for at en egen «hundemodus» i bilen var en god idé.

Nå, godt under et halvt år senere, er «Dog Mode» faktisk på vei inn i Teslas biler.

Det denne modusen gjør, er å holde klimaanlegget i gang slik at temperaturen i kupeen holder seg på et levelig nivå.

Samtidig melder bilens store skjerm om at eieren er ute i et kort ærend. Skjermen viser også den faktiske temperaturen i bilen, slik at folk som kikker inn bør kunne konstatere at ingen kjæledyr er i akutt nød.

På bildet ser vi at temperaturen holder seg på 70 grader fahrenheit, som tilsvarer 21 grader celsius.

Hundemodusen sørger også visstnok for at de firbeinte høre litt oppbyggende klassisk musikk mens de venter.

Får også vaktmodus

Foruten omtanken for kjæledyrene, har også Tesla jobbet med en ny «vaktmodus», eller Sentry Mode som det heter på originalspråket.

Denne modusen sørger for at Teslaen bruker sine eksterne kameraer til å oppdage potensielle farer, som kan være alt fra å lene seg mot bilen til et faktisk innbrudd.

For slikt som det førstnevnte vil bilen ganske enkelt gå i en «alert-tilstand» der den bruker bruke kameraene til å filme alt som skjer rundt bilen, mens den innvendige berøringsskjermen også vil gjøre folk klar over det dersom de skulle se etter.

Mer alvorlige påkjenninger vil sette bilen i en alarmtilstand, der eieren varsles over mobilappen, mens både bilens alarm og musikkanlegg sørger for å lage så mye leven som mulig.

Også her vil det gjøres opptak med bilens kameraer.

På Teslas blogg kommer det frem at denne vaktmodusen rulles ut i disse dager til amerikanske utgaver av Model 3, mens nyere Model S og X vil få det senere.

Om modusen vil dukke opp i denne formen her hjemme er et annet spørsmål, med tanke på at vi har andre normer og regler for personvern.

Men denne er innafor:
Tesla slipper «prompe-app» til bilene sine >>>

(Kilde: Electrek)

Les også
Model 3-eiere ble utelåst mens appen var nede
Les også
Elon Musk hinter om Sveve-Tesla
Les også
Tesla slipper «prompe-app» til bilene sine
Les også
Tesla vil doble antall superladere før utgangen av 2019
annonse