Til hovedinnhold

Raspberry Pi innrømmer feil på USB-C

Den nye Raspberry Pi 4 vil ikke virke med visse USB Type-C-kabler.

Raspberry Pi Foundation

Raspberry Pi er en av de mest populære ettkortsdatamaskiner på markedet i dag, og kom nettopp ut i en ny utgave: Raspberry Pi 4. Ikke bare har den nye versjonen en bedre prosessor, men den har også fått en USB Type-C-port til strømforsyningen.

Nå viser det seg at denne USB-porten ikke følger standarden, noe som betyr at datamaskinen ikke vil fungere med visse ladere og kabler.

USB-spesifikasjonene sier nemlig at porten skal ha to motstander (engelsk resistor) til «CC»-pinnene i kontakten. I stedet lagde Raspberry Pi-gjengen sin egen krets der én motstand benyttes for begge disse pinnene.

Raspberry Pi Foundation

Resultatet er at såkalte «e-merkede» USB-C-kabler – med mer avanserte kretser – vil tro at Raspberry Pi 4 er en lydenhet. Ladere med slike kabler vil derfor ikke kunne forsyne den med strøm.

Spesielt interesserte kan ta en kikk på bloggen til Tyler Ward, der han beskriver problemet i detalj.

Revisjon kommer

Etter at problemet ble kjent, har også Raspberry Pi Foundation offisielt innrømmet blemma. Eben Upton, som er en av Pi-grunnleggerne, har sagt til nettstedet TechRepublic at han regner med at Raspberry Pi 4 snart vil komme ut i en revidert utgave med en ny USB Type-C-krets – da med en som følger standarden.

Ifølge Ars Technica vil denne «fiksede» Raspberry Pi 4-utgaven komme på markedet i løpet av «noen måneder».

For de som allerede har plukket opp en Raspberry Pi 4, er det dog egentlig ingen krise – løsningen er å ganske enkelt unngå e-merkede ladere og kabler. Raspberry Pi anbefaler ikke overraskende at man benytter seg av den offisielle USB-C-strømforsyningen.

Visste du at Raspberry Pi også kan være en «skikkelig» PC?
Slik gikk det da vi jobbet på Raspberry Pi 3 i en hel uke >>>

(Kilde: Ars Technica)

annonse