Tek.no

Nyhet

Her er Audis e-tron Sportback – kommer allerede i vår

Får lenger rekkevidde enn e-tron.

Audis e-tron Sportback er ute av kamuflasjen – og norske priser er allerede klare.
Audi
20 Nov 2019 07:39

At Audi skulle lansere en «Sportback»-versjon av sin e-tron har vært kjent lenge, og i natt norsk tid dro Audi duken av bilen på bilmessen i Los Angeles.

De utvendige dimensjonene er relativt identiske med søsterversjonen, men taket kurver litt mer ned over bakparten av bilen, og det gjør at bagasjeplassen reduseres noe – fra 600 til 565 liter. I tillegg kommer et lagringsrom under panseret på 60 liter.

Sportback-versjonen har en litt mer sporty og coupé-aktig utforming. Det skal gi bedre rekkevidde.
Audi

Rimelig identisk

Sportback-versjonen får samme drivlinje og samme batterivarianter som e-tron, og naturlig nok også samme versjonsnavn.

  • e-tron Sportback 50: 71 kWh batteri, 120 kW hurtiglading, 313 hestekrefter, 347 kilometer WLTP-rekkevidde.
  • e-tron Sportback 55: 95 kWh batteri, 150 kW hurtiglading, 408 hestekrefter, 446 kilometer WLTP-rekkevidde

Observante lesere merker kanskje også at den oppgitte rekkevidden er en god del høyere enn for SUV-versjonen av e-tron, som har inntil 417 kilometer WLTP-rekkevidde med det største batteriet. Det skyldes utformingen, som gir lavere luftmotstand, ifølge Audi.

446 kilometer plasserer e-tron Sportback et stykke over en bil Jaguar i-Pace, som har en WLTP-rekkevidde under blandet kjøring på 406 kilometer. Det gir den også en viss fordel sammenliknet med for eksempel Mercedes-Benz EQC (417 kilometer), men fortsatt noe bak Tesla Model X, som klarer 505 kilometer med største batteripakke.

Muligheten for å dra henger består for øvrig, og også Sportback vil kunne dra 1800 kg. Den får også mulighet for takfeste.

Les også
Her er Fords el-SUV: Lang rekkevidde, god plass og relativt rimelig
Sportback blir tilgjengelig både med 71 og 95 kWh batteri. Utnyttbar kapasitet er imidlertid noe mindre.
Audi

Norske priser klare

I motsetning til de fleste andre elbiler vi hører om i disse dager vil Sportback også bli tilgjengelig for norske kunder om ikke altfor lenge. Audi varsler kundeleveringer på våren i 2020, og prisene er også klare.

  • e-tron Sportback 50: 521.000 kroner inkludert frakt og levering Oslo
  • e-tron Sportback 55: 661.000 kroner inkludert frakt og levering Oslo

Adaptiv luftfjæring er standard, og «Launch Edition» har også blant annet varmepumpe, varme i setene foran, LED-hovedlys, cruisekontroll og parkeringssensorer foran og bak som standard. Alternativt kan man velge utstyrsnivåene Advanced Business eller Advanced Sport.

Audi

Audi e-tron var for øvrig den mest solgte bilen i Norge i oktober. Selskapet venter at også Sportback-versjonen vil være ettertraktet.

– Mange har ventet på Sportback-utgaven av e-tron, som har et enda mer dynamisk design og dessuten mange spennende detaljer som gjør at bilen virkelig kommer til å synes på norske veier. Med de prisene vi tilbyr for det norske markedet forbereder vi oss på stor etterspørsel. Vi gleder oss til å starte utleveringene før sommeren, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i importør Harald A. Møller, i en melding.

Bestillingen åpner førstkommende uke.

Les også
BMW slipper nye detaljer om i4: 600 km rekkevidde og over 500 hestekrefter
annonse