Nyhet

Steam skal gi lavere belastning på nettet

Endrer hvordan spillbiblioteket ditt oppdateres.

Etter at «halve» verden begynte med hjemmeundervisning og -kontor – mens resten sitter i karantene og slår tilsynelatende i hjel tiden med strømming av filmer og serier – har flere aktører tatt grep for å begrense belastningen på nettet.

Dette har blant annet ført til at Netflix og YouTube har fulgt anmodningene om å senke kvaliteten på sine tjenester i deler av verden.

Men det er ikke bare videotjenester som har fått en oppsving med utbredelsen av sykdommen Covid-19 – også dataspilling har blitt mer populært. Derfor kunne også spill- og distribusjonsplattformen Steam nylig melde om at de nå har satt nye rekorder i samtidige spillere for tredje helg på rad.

Fokus på titler du faktisk spiller

Steam hadde over 23 millioner samtidige brukere i helgen.

Flere brukere har også ført til at plattformen gjør sitt for å belaste nettet, og da hjelper det ikke at Steam til vanlig gjør sitt for at alle installerte spill også er oppdaterte til enhver tid.

Å ha spill som kan startes uten å vente på nedlastinger er ganske praktisk, men i et blogginnlegg skriver også tjenesten at dette kan løses bedre:

Steam har allerede berammet oppdateringer til den neste lokale perioden med lav aktivitet for spill du ikke har spilt i det siste. Fra og med denne uken sprer vi disse oppdateringene ut over enda flere dager. Det er kun spill som er spilt innen de tre siste dagene, som blir oppdatert med det samme. Spillet vil som alltid begynne å oppdatere med det samme hvis du prøver å starte det, og du kan alltid starte oppdateringen (eller sette den på pause på ubestemt tid) i nedlastingsbehandlingen. Vi ser også på ytterligere løsninger som kan hjelpe på vår side.

Snart er det altså kun spill du nylig har benyttet deg av som vil bli oppdatert umiddelbart – for andre spill vil dette spres over flere dager og holdes til perioder med lavere nettverkstrafikk.

Andre tips

Foruten denne forandringen i automatiske oppdateringer minner også tjenesten om at det er mulig å:

  • Beholde en tittel installert, men samtidig skru av automatiske oppdateringer for spillet.
  • Planlegge tidsvinduer for automatisk oppdatering.
  • Begrense båndbredden Steam kan bruke.
  • Flytte spill mellom mapper, for eksempel fra en SSD til en harddisk.
Les også
Dette er spillene vi anbefaler for alle timene hjemme
annonse