Tek.no

Nyhet

Bloomberg: Apple starter produksjon av ny «billig-iPhone» i februar

En ny «billig-iPhone» vil kunne få samme eller svært likt design som iPhone 8 (bildet).
Niklas Plikk, Tek.no
22 Jan 2020 11:04

Apples leverandører planlegger å begynne sammenstillingen av en ny og billigere iPhone-modell i februar, melder Bloomberg, som baserer seg på anonyme kilder i Apples leverandørkjede.

Ifølge nettstedet skal telefonen lanseres så tidlig som i mars. Den vil være den første «billig-iPhonen» siden iPhone SE, og det har tidligere vært meldt at den vil se ut som iPhone 8 og ha 4,7-tommers skjerm.

Den minste iPhone-modellen i dag er til sammenlikning iPhone 11 Pro, som har 5,8-tommers skjerm.

iPhone SE hadde firetommers skjerm. De som håper på en like kompakt iPhone blir nok skuffet.
Niklas Plikk, Tek.no

Gammel biometri, ny prosessor

Den nye billigmodellen ventes å ha fingeravtrykksleser i hjemknappen og ingen ansiktsgjenkjenning. Prosessoren skal imidlertid være den samme som på iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max, altså Apples A13 Bionic, så ytelsen bør kunne være svært god.

Et stort spørsmål er hva Apple vil gjøre med kameraene. iPhone SE hadde samme frontkamera som i den aldrende iPhone 5S, for eksempel, et kamera som var betydelig svakere enn hva selskapets øvrige modeller på den tiden kunne skilte med.

Apple selger for øvrig fortsatt iPhone 8, til en pris på ganske stive 5.490 kroner. iPhone SE kostet 4.790 kroner for en variant med 16 GB lagring da den ble lansert i 2016 – riktignok med et valutaforhold mellom dollar og kroner som var noe gunstigere enn i dag.

iPhone 11 starter i dag på snaut 8.500 kroner.

annonse

Les også