Tek.no

Nyhet

Nok et tegn på at årets iPhone-lansering blir utsatt

Årets iPhone-lansering ser ut til å bli utsatt. Her fra iPhone 11-lanseringen i 2019.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Stein Jarle Olsen
30 Juli 2020 16:00

Brikkeprodusenten Qualcomm varsler i sin kvartalsrapport at de i neste kvartal vil merke effekten av at «lanseringen av en ny flaggskipstelefon med 5G blir utsatt».

«Alle» ser ut til å være enige i at den lanseringen er Apples iPhone 12-lansering, og at det dette betyr at Apples iPhone 12-serie kommer senere enn den sedvanlige september-lanseringen Apple har hatt for vane å ha.

Qualcomm er ventet å levere 5G-modemer til Apples telefoner, etter at selskapene i fjor sluttet fred etter mange år med patentdisputter.

The Verge peker for eksempel på at Apple-telefonene er en av veldig få kommende telefoner som selger så mye at Qualcomm vil måtte oppgi konsekvensen av en forsinkelse i en kvartalsrapport.

Mange tegn

Til Reuters sier Qualcomms finansdirektør Akash Palkhiwala at det dreier seg om en «liten» forsinkelse som «skyver noen enheter fra september-kvartalet til desember-kvartalet for oss». Desember-kvartalet går fra oktober til desember, så det er mulig det kun er snakk om en liten måneds forsinkelse.

Rapportene om forsinkelse begynner uansett å bli mange. Allerede i april meldte Wall Street Journal at Apple hadde utsatt produksjonsoppstarten med en måned som følge av coronaviruset.

I juni fortalte brikkeprodusenten Broadcom sine aksjonærer om å forvente en forsinkelse i inntjeningen på grunn av en varesyklusforsinkelse hos en «stor nordamerikansk mobilprodusent». Tidligere denne måneden skrev Nikkei Asian Review at Apple lå an til en forsinkelse mellom én og to måneder, og at de presset på for å få leverandørene til å redusere forsinkelsene så mye som mulig.

iPhone 12 får et mer iPhone 4-aktig design, ifølge ryktene.
JinStore/Twitter

Fire iPhone-modeller

At det kommer fire iPhone-modeller i høst ser også ut til å være en etablert sannhet. Minstemann vil få 5,4 tommers skjerm, som er betydelig mindre enn dagens 6,1-tommers iPhone 11. I tillegg kommer to versjoner med 6,1-tommers skjerm og en toppmodell med 6,7 tommer. Designet ser ut til å bli mer firkantig enn tidligere, og flere spåmenn har antydet at telefonene vil bli levert uten ladekloss og ørepropper.

I forbindelse med kvartalsrapporten meldte for øvrig også Qualcomm at de hadde nådd enighet i en annen patentdisputt, nærmere bestemt med Huawei. Løsningen der ble at sistnevnte betaler Qualcomm drøye 16 milliarder kroner for lisensiering av trådløse patenter.

annonse

Les også