Tek.no

Nyhet

Endelig åpner Google for Netflix på smartskjermene sine

Nei, det var faktisk ikke mulig tidligere.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
22 Juli 2020 07:41

Fra og med tirsdag denne uken kan du se Netflix-innhold via Googles smartskjermer, Nest Hub og Nest Hub Max. Ettersom det bare er førstnevnte som er i salg her i Norge er det nok den som er mest aktuell for oss.

Dette virker som en såpass åpenbar funksjonalitet at det kanskje virker rart at det ikke har vært tilgjengelig før. Men frem til nylig har det bare vært strømmetjenesten Viaplay som har hatt støtte for videoavspilling på smartskjermen her i Norge, i tillegg til Googles egne YouTube.

Endelig sertifisert av Netflix

Ifølge Android Authority som først meldte om nyheten er ikke forsinkelsen Googles skyld, men heller Netflix. Bare for et par måneder siden skal representanter for strømmetjenesten ha uttalt at de ikke hadde noen planer om å gjøre innholdet sitt tilgjengelig for smartskjermer.

Nå virker det derimot som de har endret mening, og åpnet opp for at Hub og Hub Max-eiere kan titte på favorittserien sin mens de lager mat på kjøkkenet.

Med en skjermstørrelse på bare 7 tommer er ikke Nest Hub en skjerm du har lyst til å se en storfilm på akkurat, men til litt enkel serietitting kan den nok gjøre jobben.

Slik gjør du det

For å koble til Netflix-kontoen din i appen må du trykke på Pluss-tegnet i Home-appen, og legge til Netflix som en videotjeneste. Så fort du har knyttet Netflix-kontoen til Google vil du kunne be Googles assistent om å sette på filmer og serier fra Netflix med stemmen din.

Du kan lese testen vår av Google Nest Hub her. Det er en god smartskjerm synes vi, men den gjør seg mye bedre på engelsk enn norsk.

annonse

Les også