Tek.no

Nyhet

Facebook krasjet en haug av iPhone-apper natt til torsdag

Skapte problemer for blant annet Spotify, TikTok og Tinder.

Like etter midnatt natt til torsdag opplevde mange med en iPhone eller iPad at appene deres kunne krasje like etter at de ble åpnet. Blant appene som rett og slett ikke fungerte finner vi populære Spotify, TikTok, Pinterest og Tinder.

Disse appene har alle til felles at de støtter seg på et såkalt «SDK» fra Facebook. Eller nærmere bestemt en funksjon som lar deg velge å logge inn via Facebook heller enn en egen app-spesifikk konto.

Rammet brukere uten Facebook

Facebook gikk raskt ut og bekreftet feilen. Ifølge selskapet rammet den «enkelte brukere i enkelte apper» og skyldtes en oppdatering av Facebook som gjorde at apper som benyttet seg av nevnte SDK krasjet under oppstart. Frustrerende nok enten man faktisk benyttet Facebook for pålogging eller ikke. Feilen gjorde også at verken nye aller eksisterende app-brukere fikk benyttet seg av tjenesten.

Nettstedet The Verge viser til at de har snakket med en anonym kilde i Facebook som hevder feilen oppstod da selskapet deaktiverte en serverkonfigurasjon mange apper var avhengig av. Denne funksjonen kunne raskt slås på igjen.

På nettstedet «downdetector» ser man tydelig når problemene startet og sluttet for de ulike appene. Her kan brukere selv gå inn for å rapportere feil de opplever, og både Spotify, TikTok, Pinterest og Tinder ser alle en eksplosiv økning i feilrapporteringer mellom klokken halv ett og klokken 2 i natt.

Les også
Facebook fremskynder spillsatsing
annonse

Les også