Til hovedinnhold

Spotify lar deg og vennene dine leke DJ-er sammen

Samarbeid om å lage de perfekte lytteøktene.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Spotify ruller nå ut en ny funksjon for alle betalende medlemmer som kalles «Group Sessions». Funksjonen er rett og slett en slags digital DJ-funksjon hvor vennene du har på besøk får tilgang til å endre spillekøen din.

Alle kan overstyre hverandre

Du gir altså opp din suverene makt over hvilken musikk som strømmer ut av eget anlegg, men til gjengjeld kan venner legge inn sine ønsker i køen uten at du må overtales eller brys med å taste inn ukjente artist- og låttitler i søket hele tiden.

Vennene dine kan også hoppe over låter, spole i dem og sette avspillingen på pause.

Men alle har mulighet til å overstyre hverandre, så potensielt kan det bli ganske kaotiske tilstander. Spesielt ettersom funksjonen ikke har noe maks-tak på antall brukere. Kanskje er det likevel verdt det ettersom du i hvert fall ikke kan belemres for din dårlige musikksmak lenger.

Slik kommer du i gang

Å komme i gang med en «Group Session» skal være så enkelt som å la vennene dine skanne en strekkode fra din egen Spotify-app. Strekkoden finner du ved å trykke på «Connect»-knappen nede i venstre hjørne etter at avspillingen har startet. I listen der du normalt velger avspillingsenhet får du opp valget for å starte en gruppesesjon.

Funksjonen er ikke på plass i undertegnedes iPhone-app ennå, men det er ikke unormalt at det tar noen dager før nyheter er rullet ut til alle brukere.

Husk å følge myndighetenes anbefaling om å holde avstand når du lar andre som ikke er en del av egen husstand skanne koden din!

Tør vi håpe på at Spotify gjør funksjonen mer Corona-sikker i fremtiden? Muligheten til å kontrollere spillelister sammen med venner over internett hadde utvilsomt smakt bedre nå som folk oppfordres til å begrense besøk hos hverandre.

annonse