Til hovedinnhold

Puma har en sko lagd spesielt for gamere

Ja, du leste riktig.

Det måtte jo skje før eller siden. Dataspill har jo gått fra å være en usunn kjelleraktivitet til å bli organisert idrett kalt e-sport. De som spiller kalles nå utøvere og er ikledd matchende drakter. Dette har selvsagt produsentene av forskjellig sportsutstyr bitt seg merke i.

Herunder sorterer Puma, som i høst har lansert fottøy spesielt designet for gamere. Eller «Active Gaming Footwear» som de også kaller det.

Skoene – eller sokkene, alt ettersom du ser på dem – er av forståelige grunner ment for bruk innendørs og «i arenaen».

Skoene ser for øvrig ikke ut til å være tilgjengelige i alle markeder, men vi fant dem faktisk i Pumas svenske nettbutikk. Prisen ligger på jevne ett tusen svenske kroner.

For dette får du et fottøy i sokkeform med støtte i TPU-materiale, strikket og pustende overside, en tynn yttersåle av gummi og innersåle av to typer skum med forskjellig tetthet.

Solid skrytetekst

Ettersom folk som spiller dataspill har en tendens til å gjøre dette trygt plassert i en stol, skulle man kanskje ikke tro at fottøyet skulle ha så veldig mye å si for prestasjonen.

Det er Puma tydeligvis uenig i. De mener nemlig at skoen/sokken er skapt spesielt for konsollspillere, og da sitter man etter alt å dømme ikke stille på plassen sin.

Puma identifiserer faktisk fire forskjellige spillmodi hvor de mener skoene skal hjelpe:

  • Sentrert støtte i søkemodus
  • Sidestøtte i angrepsmodus
  • Stabilitet rundt hælpartiet i cruise- og forsvarsmodus

Det høres kanskje ut som en spøk, men det ser ut til at Puma mener at konsollspillere av dette kaliberet skal bruke deres gaming-gyngestol også:

Vi vanlige tøffelkledde spillere er dog fremdeles ikke overbevist om at dette virkelig er den beste veien å gå hvis ikke gamingen holder toppnivå. Men hvem vet – Puma pleier jo strengt tatt ikke å leke butikk heller.

Les også
Puma relanserer «smartsko» fra 80-tallet, med nøyaktig samme design
annonse