Tek.no

Nyhet

Nå kommer videochatting til Tinder

En av de større oppdateringene til appen noensinne.

Illustrasjonsbilde.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
6 Mai 2020 08:55

Datingappen Tinder er som kjent et sted å finne fremmede du muligens matcher med, primært gjennom tekstmeldinger og en og annen GIF. Frem til nå har dette vært det mest vågale du har kunnet sende i appen, men ifølge The Verge vil de nå rulle ut videochatting.

Dette er noe mange andre datingtjenester allerede har integrert, og er åpenbart en langt mer direkte måte å få kontakt med andre på enn ren teksting.

Samtidig er potensialet for å misbruke dette også veldig stort, så hvordan Tinder har tenkt til å løse dét vites ikke. Det vi vet, er at funksjonaliteten vil komme «... sent i andre kvartal», altså sannsynligvis en eller annen gang i juni.

Et resultat av COVID-19?

Match Group, eierselskapet til Tinder, offentliggjorde informasjonen i sin seneste kvartalsrapport. Her skriver de at datere viser «... stor villighet til å video-date ...», og at de jobber for å tilpasse seg dette på alle sine plattformer.

Mer interessant er at de setter videochattingen i lys av COVID-19-pandemien, som jo utvilsomt gjør det vanskelig å møte fremmede mennesker og ha nærkontakt.

– Sosial distansering har krevd tilpasning fra vår side, og påvirker hvordan forhold mellom mennesker starter. Vi vet at single tilpasser vanene sine, og at mange har gått over til å date virtuelt via telefon eller video.

Videre skriver selskapet at aktiviteten hos brukerne deres har økt betraktelig, spesielt blant de under 30 år. Økningen i aktivitet her skal ifølge Match Group være på hele 35 prosent.

Basert på dette løfter de frem Tinder som en plattform folk bruker for å treffe andre i disse tider, og at videochatting vil gjøre tjenesten bedre. Mer nøyaktig informasjon er ikke offentliggjort per nå, så hvordan dette blir implementert og hvilke sikkerhetsmekanismer som eventuelt vil være på plass er uvisst.

Les også
Facebook Dating lansert. Går rett i strupen på Tinder
annonse

Les også