Til hovedinnhold

Spotify dominerer musikkstrømmemarkedet

Knuser Apple Music.

Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk

Det er en hard kamp om betalende musikkstrømmekunder der ute, men skal vi tro Spotifys siste kvartalstall er det ingen tvil om hvem som er kongen på haugen.

Selskapet la nylig frem sine kvartalstall hvor de avslører at de nå har 130 millioner betalende brukere spredd over hele verden. Det er milevis foran blant annet Apple Music, som har skrytt mye av sin stadig voksende brukermasse.

Usikre Apple-tall

Det er riktignok lenge siden Apple røpet hvor mange betalende brukere Apple Music har. I juni 2019 kunne de melde at de hadde 60 millioner betalende brukere, men siden den gang har de ikke kommet med noen oppdaterte tall.

Det er nok likevel trygt å anta at Spotify har en solid ledelse, ikke minst fordi de også har 163 millioner gratisbrukere som de tjener penger på via annonser.

De 130 millionene er for øvrig en vekst på 6 millioner brukere sammenlignet med kvartalet før.

Tror på fortsatt vekst

Spotify er i hvert fall svært fornøyde selv, og sier de har hatt enda større økning enn de hadde forventet:

– Til tross for den globale usikkerheten rundt COVID-19 i 1. kvartal, oppfylte eller overgikk vi prognosene våre på alle de viktigste målingene. For 2. kvartal og resten av året har utsiktene for de fleste av våre viktige resultatindikatorer holdt seg uendret med unntak av inntekter der en nedgang i annonsering og betydelige endringer i valutakurser har innvirkning.

annonse