Tek.no

Nyhet

Yahoo kutter staben

Arsæll Benediktsson
14 Des 2010 12:00

Den gamle traveren Yahoo skal ha planer om å kutte staben med rundt 650 personer, melder avisen New York Times. Dette skal utgjøre rundt fem prosent av alle ansatte hos Yahoo.

Kuttene er fortsatt ikke blitt kunngjort offentlig, men er basert på anonyme kilder. Kuttene skal først og fremst ramme produktsektoren, det vil si den sektoren som utvikler forbrukertjenester og reklame.

Yahoo har i mange år vært en populær aktør på nettet, med historikk som går helt tilbake til 1995. Problemet er at Yahoo ikke har lykkes med den nye store trenden på nettet, nemlig sosiale tjenester, og på søk klarer Yahoo seg dårlig i konkurranse med søkegiganten Google.

Yahoo er allerede godt i gang med tiltak for å redusere kostnader, og har tidligere inngått en avtale med Microsoft om samarbeide på søkefronten, en aktør som tidligere var konkurrent. Avtalen innebærer at Bing brukes som søkemotor i Yahoo, og Microsoft får eksklusive rettigheter over søketeknologi fra Yahoo. Videre har Microsoft muligheten til å integrere teknologi fra Yahoo inn i Bing. Investorene venter nå på at Yahoo skal vise bedre resultater.

(Kilder: New York Times, Wikipedia)

Les også
Utforsk kroppen med Google
Les også
Microsoft kjøper Adobe?
Les også
Bingmotoren skal brukes i Yahoo
Les også
Søketriks
annonse

Les også