Til hovedinnhold

– Facebook lager sin egen telefon

Ifølge teknologinettstedet Techcrunch er Facebook igang med å lage sin egen telefon. Dette skal nettstedet ha fått vite av en kilde som har kjennskap til prosjektet, men prosjektet skal visstnok i stor grad være hemmelighetsstemplet. Business Insider kom siden med en artikkel som gir enda bedre fotfeste for ryktene.

Ifølge Business Insider vil Facebook bli mer en mobil plattform enn en tjeneste eller applikasjon, og telefonen spås å bli en konkurrent til Apple og Google.

Annen produsent bak maskinvaren

Facebook skal ha egne programmerere på prosjektet, men vil ifølge ryktene samarbeide med en annen produsent som vil stå for maskinvaren. Ifølge Business Insider vil Facebook-telefonen etter all sannsynlighet basere seg på Googles operativsystem Android OS, noe som muligens kan være til irritasjon for søkemotorgiganten.

Ikke overraskende sier ryktene at det sosiale vil være i fokus. Facebook vil integreres dypt inn i kontaktlisten og andre kjernefunksjoner i telefonen.

I prosjektet skal ingeniørene Joe Hewitt og Matthew Papakipos bidra, to høyt anerkjente Facebook-ansatte. Det sies at ikke engang andre Facebook-ansatte vet om hva de jobber med, noe som understreker hemmelighetsstempelet.

– Android er stygt å se på

Joe Hewitt har i den siste tiden snakket mye om Android på sin Twitter-konto. Han har blant annet skrevet at han mener Android-verktøyene (Eclipse) er forferdelige, operativsystemet er stygt å se på men at det er teknisk fabelaktig.

Papakipos har bakgrunn fra Google Chrome-prosjektet, og er ifølge Techcrunch ansett som en "rockestjerne" innen utviklere. Det vakte oppsikt at han sluttet i Google før Chrome-prosjektet var ferdigstilt, og man har spekulert i at det må være noe veldig spennende som gjorde at han plutselig byttet beite. Nå spekuleres det i om Facebook-telefonen er årsaken.

(Kilder: techcrunch.com, businessinsider.com)

annonse