Til hovedinnhold

Se N8 ta kontrollen

I løpet av helgen har det dukket opp intet mindre enn to videoer som i detalj viser hvordan Nokias neste flaggskip, N8, fungerer.

Nokia har lagt ut en egen video som går gjennom funksjonaliteten bit for bit. Videoen er en del av en serie på tre, og det kommer nye episoder til helgen, ifølge den offisielle Nokia-bloggen.

Viser frem Flash-støtte

På menyen i Nokias video fins flere ting. Demonstrasjon av flerprogramkjøring, brukertilpasning av skrivebord samt navigasjon og tekstmeldingsfunksjon er blant tingene.

Med all ståheien rundt Adobe Flash i disse dager er det også interessant at Chris Bennett fra Nokia viser frem nettsider med fungerende Flash-animasjoner.

Nokia C5 lett bytte for N8

I video nummer to er det en litt annerledes funksjon som vises frem. N8 har nemlig USB on-the-go. Dette betyr i praksis at telefonen har USB-inngang og at man kan koble til USB-baserte enheter.

I videoen får vi se at N8 blir tilkoblet først en minnepinne, og hvordan man kan navigere i innholdet på den. Dernest får vi se en enklere modell, Nokia C5, bli tilkoblet i masselagringsmodus.

I det hele tatt ser det ut til at N8 oppfører seg likt en vanlig PC i møte med lagringsenheter. Om den har noen begrensninger i størrelse eller filsystemer er foreløpig uklart. Det er også uvisst hva slags andre typer enheter N8 vil kunne snakke med.

(Kilder: conversations.nokia.com, gsmarena.com)

Les også
Nå leverer Nokia N8
Les også
Nokia 6700 Slide
Les også
Nokia lanserer X3 Touch and Type
Les også
Nokia på krigsstien i Russland
Les også
Nye bilder og video av Nokia N9
Les også
Nokia mener alvor i bilen
Les også
Flash 10.1 støtter syv plattformer
Les også
Mus og tastatur til mobilen?
Les også
Se Symbian i ny drakt
Les også
Overlevde 140 dager i snø
Les også
N900 får ikke Meego
annonse