Nyhet

– Videotelefoni gjør deg stygg

Har du noen gang brukt videotelefoni? Ikke det nei. Det kan være fordi videotelefoni gjør deg stygg, ihvertfall om vi skal tro forklaringen fra Nokia på hvorfor ikke tjenesten har slått an.

– Gjør deg stygg

På selskapets S60-konferanse i Barcelona forrige uke kom nemlig visedirektøren for "Category Management" i skade for å si nettopp det. Ifølge Nokia-toppen skyldes den manglende populariteten at vinkelen på 3G-kameraene gir ansiktet en uheldig vinkel som gjør ansiktet "lite flatterende".

For å underbygge poenget refererte han videre til hvordan ordinære web-kamera har slått an, enkelt og greit fordi de er plassert over hodet på brukeren og dermed gir en mer tiltrekkende fremstilling av ansiktet.

Flere faktorer

Det hører med til historien at direktør i Nokia for produkter og teknologi grep ordet like etter og la til at det også skyldtes andre faktorer. Som for eksempel at brukerne enda ikke var klar for teknologien når den kom og at operatørene ikke har satset på det. Kanskje er det også verdt å legge til at de færreste gidder å betale opp mot to kroner mer for å se den de snakker med.

Et annet tegn på at videotelefoni ikke akkurat er allemannsbruk er at verken Telenor eller Netcom oppgir prisen for dette i prisoversiktene sine.

(Kilder: Engadget, Telenor, Netcom)

Les også
Nokia knuser konkurrentene
Les også
Ingen vil ha mobil-TV
Les også
Nokia taper terreng til Sony Ericsson
Les også
Nokia er Europas merkekonge
Les også
Nokia størst på smarte
annonse