Til hovedinnhold

Slutt på nettbasert Vista-oppgradering

Microsoft har endret reglene rundt oppgradering av Vista Home/Business-utgavene til en av de mer avanserte Vista-utgavene som Premium eller Ultimate, en ordning som kalles for Windows Anytime Upgrade.

Tidligere var det slik at kundene kunne laste ned en digital produktkode som gjorde det mulig å oppgradere følgende Vista-utgaver:

  • Vista Home Basic til Home Premium
  • Vista Home Basic til Ultimate
  • Vista Home Premium til Ultimate
  • Vista Business til Ultimate

Kundene kunne så oppgradere via installasjons DVD-en de allerede har, men at de bruker den nedlastbare produktkoden til å oppgradere til en mer avansert utgave.

Ny ordning om to uker

Fra onsdag 20. februar vil Microsoft avslutte denne ordningen, og kundene må fra denne datoen kjøpe en ekstra DVD fra sin lokale forhandler.

Den nye DVD-en skal inneholde programmet Windows Anytime Upgrade pluss en ny produktnøkkel. Det skal forresten også være mulig å ordne oppgraderingen via e-post til Microsoft.

Kundenes ønske

Det skal ifølge Microsoft være kundene selv som ønsket den nye ordningen, og en av grunnene skal være at kundene opplever at dette forenkler oppgraderingsprosessen. Det innebærer blant annet kundene kan oppgradere uten at de må ha orginalen til Vista-installasjons-DVD-en.

Prisen på oppgraderingen skal være den samme som med den gamle ordningen, nemlig 79 dollar.

Les mer om endringene i oppgradering av Vista via Windows Anytime på microsoft.com

(Kilde: PC World.com)

annonse