Tek.no

Nyhet

Ice dekker nå hele Trondheim

Einar Eriksen
8 Nov 2007 16:03

Ice leverer trådløst bredbånd til de 75 prosent av Norges areal, med et mål på 85 prosent leveranse før utgangen av år 2007. Nå dekker de også hele teknologihovedstaden Trondheim.

Mens Telenor og NetCom har satset på å dekke byer og tettbygde strøk med 3G og super-3G, har Ice satset hardt på å dekke mer grisgrendte strøk - der du faktisk trenger mobilt bredbånd. På grunn av lavere frekvens i mobilnettet sitt klarer Ice å dekke større geografiske områder per sender.

At Ice dekker Trondheim gjør at du kan bruke det mobile bredbåndet både når du er på farten og hjemme i sofakroken. Dermed slipper du å forholde deg til flere bredbåndsleverandører.

Hastighetene i Ice-nettet ligger på mellom 500 kbps og 2 Mbps. Dette er samme hastighet som litt eldre ADSL-tilbud. Hastigheten kan oppleves lavere, avhengig av dekning og hvor mange som bruker Ice samtidig.

Også i Nord- og Sør-Trøndelag

Ifølge IDG.no har Ice allerede dekning ellers i Sør-Trøndelag, som for eksempel i områdene Oppdal, Melhus, Frøya og Osen. Selskapet selv sier også at Nord-Trønderlag er et av de områdene de har aller best dekning i Norge.

I år er det planlagt basestasjoner som gir bedre dekning i Steinkjer, Levanger, Snåsa, Haltdalen, Hommelvik og Rørås, ifølge IDG.

Værnes lufthavn er allerede dekket av Ice, og selskapet lover full dekning mellom flyplassen og Trondheim innen kort tid.

(Kilder: IDG.no)

Les også
Ice bygger ut i Bergen
Les også
Alt du trenger å vite om super-3G
Les også
Ice dekker snart 85 prosent av Norge
Les også
Slik får du internett på hytten
annonse

Les også