Til hovedinnhold

Blir Palm Pre en flopp?

Pre er den første telefonen med det nye operativsystemet Web OS.

Siden Palm lanserte den kommende modellen Pre har selskapet opplevd mye positiv mediaomtale. Men i motsetning til hva selskaper som Apple har opplevd, kan det late til at det ikke gjør all verden for folks lyst til å kjøpe Pre.

Få vil kjøpe

En undersøkelse gjennomført av analyseselskapet Changewave Research viser nemlig at svært få planlegger å kjøpe en Palm Pre når den kommer i salg, skriver fool.com.

Bare fire prosent av de spurte hadde planer om å kjøpe en Palm Pre de neste seks månedene. Dette står i skarp kontrast til de 37 prosentene som har planer om å kjøpe en Blackberry og de 30 prosentene som vurderer å kjøpe en Iphone.

Det skal bemerkes at bare 4292 amerikanere som har planer om å kjøpe ny smarttelefon ble spurt, og hvorvidt resultatet er representativt vites ikke.

Står og faller på Pre?

Skulle det være det, kan det bety at Palm slett ikke er ute av krisen de har vært i en god stund nå. Det kan argumenteres for at selskapets fremtid står og faller på Palm Pre, siden de har lagt mye arbeid inn i å utvikle det nye operativsystemet Web OS, som Pre kjører.

Telefonen har fått stilren design.

Changewave rapporterer at henholdsvis 4 og 1 prosent av Blackberry- og Iphone-eiere vurderer å bytte til en Pre. Det som kanskje er verre for Palm er at bare 1 prosent av de spurte er villige til å bytte operatør til Sprint Nextel, som skal selge Pre.

Hvorvidt undersøkelsen slår til i det virkelige liv er for tidlig å si. Mye vil trolig også avhenge av hvordan telefonen blir mottatt i tester. Dersom viktige amerikanske teknologimeningsbærere som David Pouge og Walt Mossberg skulle være lunkne til den nye telefonen vil Palm trolig ha et stort problem i USA.

Stillestående

Palms problem er at de ikke har gjort noe virkelig nytt siden modellen Treo 750, og nyere modeller har ikke klart å skape stor blest. Apples Iphone-hype har mer eller mindre blitt standarden for hvordan telefoner skal lanseres, og spesielt i USA er det nå viktig at du klarer å få bred omtale.

Palm har sagt at Pre skal komme i salg i løpet av andre kvartal, altså en gang før utgangen av juni. Pre vil også komme i en variant for Europa med GSM-støtte.

Les mer om Palm Pre »

(Kilde: fool.com)

Les også
Se bilder av Web OS
Les også
– Palm overlever bare ett år
Les også
Dette er en HTC-telefon
Les også
Skal snu skuta med Apple-ekspertise
Les også
Palm satser på Linux
Les også
Palm OS er dødt
annonse