Til hovedinnhold

Finanskrise rammer fri driver

Novell har, i likhet med veldig mange andre selskap, måtte kutte ned på antall ansatte grunnet den mye omtalte finanskrisen.

Færre utviklere lover selvfølgelig ikke godt for utviklingen av selskapets Linux-distribusjoner, deriblant Opensuse og SLED. Dette er likevel ikke den dårligste nyheten, Novell har nemlig sparket en av tre utviklere som jobbet med AMDs frie skjermkortdriver, Radeon HD.

Radeon HD er en fri driver for AMDs nyeste skjermkort (HD 3000-serien og nyere), og er basert på dokumentasjon som AMD har offentlig gitt ut. Hvorfor er det så farlig om vi mister en betalt utvikler på denne driveren?

Novell får nemlig tilgang til disse dokumentene lenge, noen ganger måneder, før offentligheten. Dette sikrer en raskere utvikling av driveren enn hadde vært mulig om vi skulle vente på dokumentasjon fra AMD. En mindre utvikler betyr selvfølgelig at mindre arbeid blir gjort før omverdenen tar del av utviklingen.

Dette er synd for de som setter pris på en fri og åpen driver. En fordel med slike drivere er muligheten for Linux-distribusjoner i alle land å inkludere driveren i en standard installasjon, noe som muliggjør ut-av-esken-støtte for maskinvare støttet av nevnte driver.

(Kilde: Phoronix)

Les også
Friprog-konferanse i Oslo
Les også
Stallman foreslår Javascript-varsel
Les også
Intel anklager AMD for patentbrudd
Les også
Oppgraderer SDK for AMD-grafikk
Les også
Catalyst 9.1 for Linux
Les også
Nvidia fikser feil i Linux-driver
Les også
AMD gir ut dokumentasjon
Les også
AMD frigir kode
Mer om
annonse