Nyhet

Tastetrio fra Samsung

Samsung har lansert tre nye mobiler med fulltastatur, som ifølge Samsung er myntet på de som sender mye tekstmeldinger. To av dem skal være inspirert av de siste ungdomstrendene, mens den siste er en profftelefon med Windows Mobile 6.5.

B7330

Vi begynner med den proffeste. Samsung kaller den bare B7330, men andre steder enn i pressemeldingen har den også fått tilnavnet Omnia Pro. 

B7330 har et fulltastatur nederst og skjerm øverst, noe som utgjør samme formfaktor som de fleste Blackberry-telefoner. Skjermen er ikke trykkfølsom, og du styrer alle funksjonene med tastaturet og navigasjonstasten. Tastaturet har også egne taster for bokstavene æ, ø og å.

Det mest spennende med B7330, er at den har Windows Mobile 6.5. Her finner du også det nye Windows Mobile Marketplace, der du kan laste ned spill, programmer og e-bøker. Dermed kan du enkelt tilpasse telefonen etter eget behov eller lyst. 

Skjermen måler 2,6 tommer, og har en oppløsning på 320 x 320 piksler. Kameraet knipser i 3,15 megapiksler, og stiller med autofokus og geomerking. Videoopptak skjer i 320 x 240 piksler.

B7330 har super-3G med maksimal hastighet på 7,2 Mbps, og Wi-Fi for tilkobling til trådløse nettverk er også på plass. GPS sørger for at du kan bruke telefonen til å navigere med.

250 MB lagringskapasitet er innebygget, og telefonen har også plass til minnekort på inntil 32 GB. Prosessoren har en klokkehastighet på 528 MHz. 

Telefonen kommer i butikkene i løpet av oktober, og prisen skal lande på 3150 kroner. 

B5310 Corby Pro

Corby er navnet på Samsungs mobilserie med berøringsskjermer som er rettet mot den yngre generasjonens behov. Den nye Corby Pro har både berøringsskjerm og fullt tastatur. Denne har også fått en lynmeldingsfunksjon (Fring) som støtter MSN, ICQ, Google Talk og noen andre tilsvarende chattetjenester.

Telefonen skal ha en rekke snarveier til ulike sosiale nettverk, og en innebygget chat-funksjon. Telefonen har ikke HSDPA (super-3G), men vanlig UMTS (3G). Heldigvis har den Wi-Fi-støtte. GPS er også på plass.

Skjermen måler 2,8 tommer, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler.  Når det kommer til multimedia, har Corby Pro en vanlig 3,5 millimeters minijack-utgang for tilkobling til hodesett. Kameraet knipser i tre megapiksler, og kan også ta video. Innebygget minnekapasitet er 100 MB, og minnekortstøtten makser på 16 GB. 

Corby Pro skal dukke opp i butikkhyllene i midten av desember, til en pris pålydende 3000 kroner. 

B3310

B3310 er den andre telefonen som er rettet mot den yngre generasjonen. Telefonen har en to tommers skjerm som ikke er trykkfølsom, og et fullt tastatur. Det som er spesielt med telefonen, er at talltastene er plassert på venstre siden av skjermen i en kolonne. 

Her finner du også samme chattefunksjon som i Corby Pro. Telefonen kommer i fargene limegrønn, rosa og granittgrå. Fulltastaturet har også fått bokstavene æ, ø og å. 

Kameraet knipser bilder i 2 megapikslers, og kan ta video. Internminnet er på bare 35 MB, men heldigvis har den støtte for minnekort på inntil 8 GB.

B3310 er forventet å finne i butikkene i slutten av oktober, til en pris på beskjedne 1200 kroner.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Samsung lanserer ungdomsmobil
Les også
Samsungs raskeste mobilsuksess noensinne
Les også
Test: Samsung S8000 Jét
Les også
Samsung C6625
annonse