Til hovedinnhold

Windows 7-prisene klare

Microsoft har kunngjort prisene for neste Windows-versjon, og Windows 7 vil koste noe mindre enn Vista.

Her er oversikten (Vista og Windows 7) over prisene i parantes. Alle tall er i amerkanske dollar.

Vista Home Premium (239.99) - Windows 7 Home Premium (199.99)
Vista Business (299.99) - Windows 7 Professional (299.99)
Vista Ultimate (259.99) - Windows 7 Ultimate (319.99)

Dette er en oversikt over prisene for oppgradering:

Vista Home Premium (129.99) - Windows 7 (119.99)
Vista Business (199.99) - Windows 7 Professional (199.99)
Vista Ultimate (399.99) - Windows 7 Ultimate (219.99)

Det bør preseseres at dette er retail priser. Microsoft-kunder kommer som regel til å betale mindre enn dette når de får OEM-versjon av Windows i PC-er med ferdig installert Windows.

Windows 7 blir levert på en DVD som kommer til å inneholde alle Windows 7-utgavene, akkurat som Vista. Det er produktnøkkelen som avgjør hvilken utgave som installeres.

En utgave av Windows 7 er et såkalt "superset" av forrige versjon utgave, eksempelvis er Professional "superset" av Home Premium. Dette betyr at man ikke mister noen funksjoner ved en eventuell oppgradering. Det skal være mulig å kjøpe såkalt Windows Anytime Upgrade (WAU), en nøkkel som gjør det mulig å øke funksjonaliteten ved oppgradering av Windows.

Microsoft kommer til å levere egen Windows 7 uten Internet Explorer, en såkalt Windows 7 E. Dette gjør selskapet for å blidgjøre EU i antitrustsaken mot selskapet.

Windows 7 i Norge

Microsoft har i en pressemelding kunngjort at Windows 7 skal lanseres 22. oktober, og den norske språkversjonen av systemet kommer til å bli tilgjengelig 31. oktober. Norske priser skal imidlertid ikke være fastsatt enda.

For dem som ikke ønsker å vente til 22. oktober med å kjøpe ny PC, lanseres Windows 7 Upgrade Option Program 26. juni. Det innebærer at alle som kjøper en PC kvalifisert til å delta i oppgraderingsprogrammet med Vista Home Premium, Business eller Ultimate, vil kunne oppgradere denne til en tilsvarende utgave av Windows 7 når den er lansert.

Oppgraderingen fra Vista til Windows 7 krever at det gamle systemet avinstalleres før man installerer Windows 7. Behovet for å installere operativsystemet fra grunnen av skyldes beslutningen om å levere Windows 7 uten IE i Europa.

Les mer om Windows 7 på microsoft.com

(Kilde: Arstechnica og pressemelding fra Microsoft)

annonse