Tek.no

Nyhet

Lanserer Live Messenger for Nokia

Einar Eriksen
23 Aug 2007 09:45

Microsoft og Nokia har gått sammen for å lage Live-tjenester til Nokia-telefoner. Det betyr at du kan snakke på MSN med mobilen din.

Du kan også bruke Hotmail-kontoen din med Windows Live Hotmail, synkronisere kontakter med Windows Live Contacts eller opprette en blogg eller hjemmeside via Windows Live Spaces.

Nokia lover at tjenestene er helt integrert i grensesnittet på telefonen.

Foreløpig finnes programmet kun til mer avanserte Nokia-telefoner, med grensesnittet Series 60. Til neste år vil også en rekke enklere Nokia-telefoner støttes.

Viktig marked

Microsoft har nådd frem til det som kan være et viktig marked for sin mobilversjon av Live-tjenestene. Nokia har 36 prosent av det globale mobilmarkedet, og Microsoft når dermed frem til mange kunder ved å lansere sine tjenester til Nokia-telefoner.

Tidligere har Live-tjenestene kun vært integrert i mobiler med Microsofts nyeste operativsystem for mobile enheter: Windows Mobile 6.

Gratis inntil videre

Den nye MSN-klienten lanseres i 11 land, derav også Norge. Nokia lover at Live for Series 60 støtter telefoner som N73, N76, N80, N80 Internet Edition, N93i og N95. Trolig støttes også andre telefoner med Series 60-grensesnittet.

I en prøveperiode i starten vil tjenesten være gratis hos norske operatører. Både hos Telenor og NetCom er tjenesten gratis til 1. september, og etter ligger prisen på 49 kroner per måned inklusive datatrafikk.

En piratversjon av Live Messenger lekket ut allerede i midten av juli, og vi har allerede testet Series 60-versjonen. Les testen »

(Kilder: Nokia, Microsoft, Telenor, NetCom)

Les også
Slik blir nye N-Gage
Les også
Få gratis MSN til Nokia
Les også
- Flere mobiler enn tannbørster
Les også
Ny versjon av Symbian i morgen
annonse

Les også