Tek.no

Nyhet

Ryktebørsen før Macworld Expo

Bilde: Manipulasjon av "Fake Steve".
Ole Martin Buene
17 Des 2007 07:46

Ryktene surrer for fullt og vi har prøvd å sammenfatte de heteste og kanskje noen av de morsomste spekulasjonene rundt hva Steve Jobs vil presentere i San Francisco 15. januar på Macworld Expo.

Ultraportabel MacBook (Pro)

Det heteste ryktet før konferansen og noe det har vært spekulasjoner rundt over lengre tid. Kommer Apple med en liten og muligens flash-basert bærbar maskin?

I mai kom Intel med en konseptmaskin som veier 600 gram, er 17,7 mm tykk, har en batteritid på 14 timer, NAND Flash og Wi-Fi blant mye annet. Som nevnt er dette en konseptmaskin, men det er fullt mulig å produsere og dette kan gi en pekepinn på mulighetene Apple har innen dette feltet.

De fleste mer eller mindre pålitelige kildene peker også på at maskinen vil prises agressivt ettersom dette er en liten gruppe av det bærbare datamaskinmarkedet. Anslaget er på $1 500 noe, som i dagens valuta trolig gir norske priser rundt 10 000 norske kroner.

Om det dreier seg om en MacBook eller en MacBook Pro er det også usikkerhet rundt. Slik det faktisk er nå så skiller bare utførelsen, skjermkortet og muligheten for utbyggelse de to typene. Appleinsider mener den vil være i aliminiumsutførelse noe som er konsistent med MBP.

TV-kanalen CNBC hevder å ha en kilde nær til Apple som har bekreftet "sub-notebook"-ryktene og har følgende spesifikasjoner: Sub-notebook MacBook Pro, 50% tynnere, bruker flash-lagring i stedet for harddisk og vil selges for $1 500.

Skjermstørrelsen blir nok mest trolig på 12" eller 13".

Cinema Displays

Det er lenge siden det har vært noen oppgradering av skjermene til Apple. Dette er vel mer spekulasjoner enn rykter, men Apple-fans har skrevet flittig i bloggene sine den siste tiden at skjermene er flyttet til mindre sentrale steder i forskjellige Apple Stores rundt om i USA - noe som kan være et tegn på en overgang.

Av forbedringene som kunne blitt gjort her har vi integrering av iSigt som i de bærbare maskinene, HDMI-port og kanskje også led-belysning. Sistnevnte også brukt i de bærbare, men er nok mer kostbart til de store skjermene til Apple.

iTablet

Det er stor enighet rundt om på verdensveven om at det nok kommer til å komme en Tablet fra Apple. Men ingen vet når. Og det spekuleres i om Apple vil lansere både en ultraportabel bærbar og en tablet samtidig.

Les mer om en eventuell Tablet fra Apple her

.

iPhone med 3G

Amobil har

allerede skrevet at dette er høyst sannsynlig

at vil komme til sommeren. CNBC mener at også dette vil presenteres på Macworld Expo i januar.

Forbes har også en finurlig liste over hva de venter på. Blant annet en bil, spill og TV-er. De er med andre ord ikke særlig mer sikre enn andre på hva vi kan vente oss.

(Kilder: Appleinsider, MacRumors, Forbes)

Les også
Trådløst er greia?
Les også
Gjør klar for Macworld
Les også
Steve Jobs til Macworld
Les også
Tablet fra Apple?
annonse

Les også