Nå kommer virkelig knøttsmå harddisker

Under CES-messen i januar neste år skal Samsung vise frem nye, knøttsmå harddisker. Selskapets nye harddisker er ikke større enn 1,3 tommer. Harddiskene som brukes i de fleste av dagens mp3-spillere, mobiltelefoner og annet bærbart utstyr, er som regel 1,8 tommer store.

Makskapasiteten på en 1,8 tommers harddisk er i dag 160 GB (kilde: Wikipedia). Hva kapasiteten på Samsungs nye harddisker blir, er imidlertid ikke kjent.

Mer lagringsplass

Selv om mp3- og mobilmarkedet i stor grad er i ferd med å bevege seg over på flashminne, er det fortsatt plass til harddisken. Harddisker gir nemlig mye mer lagringsplass for en lavere pris. En Apple Ipod med 160 GB lagringsplass ville for eksempel vært latterlig dyr om den var basert på flashminne og ikke harddisk.

Ulempen med harddisker er at de bruker mye mer strøm enn flashminne. For å løse dette er harddisken i for eksempel mp3-spillere bare på når det skal leses eller skrives til den. Dette tar likevel endel strøm, pluss at tiden det tar å åpne en fil blir lengre.

Laget for bærbare enheter

En harddisk på 1,3 tommer er veldig liten. Samsung sier at den nye harddisken er laget for bærbare enheter. Dermed kan vi få se enda mindre mp3-spillere og mobiler med mye lagringsplass. Det er forventet at de nye harddiskene vil komme på markedet i midten av neste år.

(Kilder: Engadget.com, Slashhone.com)

Les også
Få 8 GB minne i mobilen din
Les også
- Nå kommer Bittorrent på mobilen
Les også
Bruker du mobilen som kamera?
annonse