Tek.no

Nyhet

Fire nye modeller fra Sony

9 Jan 2002 22:46

De nye modellene heter PCG-FX501, PCG-FX502, PCG-FX503 og PCG-FX505 (kanskje ikke helt idelle produktnavn).

PCG-FX501 er utstyrt med en 1GHz Duron prosessor, 14,1" XGA skjerm, 256MB SDRAM, 20GB harddisk og et ATI 3D Rage Mobility-M1 skjermkort med 8MB SDRAM. PCG-FX502 har de samme spesifikasjonene som PCG-FX501 - den eneste forskjellen er at PCG-FX502 kommer med en kombinert DVD/CD-RW-ROM. PCG-FX503 benytter faktisk en Intel Pentium III-M 1GHz prosessor. Skjermkortet fra ATI er byttet ut med et integrert Intel skjermkort i denne maskinen. PCG-FX505 er den kraftigste maskinen til Sony og kommer med en 1.2GHz Athlon 4 prosessor. Maskinen skiller seg ut på flere områder enn de andre maskinene ved at den har større skjerm, større harddisk (30GB) og kombinert DVD/CD-RW-ROM.

At Sony lanserer så mange modeller med AMD prosessorer er veldig gode nyheter for AMD som har slitt en stund på det bærbare markedet. Men endelig begynner det å løsne for AMD ser det ut som. Produsenter som Barbara.no har vært i kontakt med har også begynt å vise stor interesse for AMDs prosessorer for bærbare datamaskiner. Årsaken til at flere produsenter har begynt å bevege blikket AMD prosessorer er at de koster en god del mindre enn Intel sine prosessorer.

Dessverre er det ingen som selger Sony bærbare her i Norge. Ikke en gang Sony selv - noe som må sies å være synd da disse maskinene viser stor potensiale. Men det finnes dog en butikk som selger bærbare PC-er fra Sony på det norske markedet. Hvis du virkelig har lyst på en bærbar PC fra Sony bør du ta turen innom Itbutikken.no - de selger enkelte modeller fra Sony.

annonse