Tek.no

Nyhet

Dette kan være en av tre nye fra SE

Ukjent
5 Des 2008 11:58

Ifølge rykter skal Sony Ericsson trolig ha tre nye telefoner klar for markedet. Samtlige skal være klar til markedslansering like over nyttår, og kan kanskje være med på å sikre Sony Ericssons videre fremtid.

Samtlige av telefonene har vært omtalt tidligere, men da uten at så mye informasjon kom frem. Mens Filippa og Frances er nevnt i "SE med ni nye telefoner på vei?" er Kate C510 og Filippa nevnt i "To nye Cybershot fra Sony Ericsson".

Den eneste med endelig modellnavn

Den første telefonen ut av de tre har allerede fått modellbetegnelse. C510, som under utvikling har gått under navnet Kate, skal også være den enkleste av de tre. Utstyrt med 2,2 tommers skjerm, 3,2 megapikslers kamera og 120 MB minne, vil ikke denne være noen revolusjon når den eventuelt kommer i februar. Men den vil være aggresivt priset om Sony Ericsson følger egen hierarkisk navnemodell - der C5xx tilhører telefoner som sjelden går over 2500 kroner i pris.

Videre kan C510 visstnok by på smilesensor, slik vi har sett flere andre produsenter ta i bruk, og ansiktsgjenkjenning. Linsen skal være beskyttet av eget deksel, og telefonen ha opplyste kamerasnarveier etter modell fra nylig testede C905. I tillegg skal telefonen ha fått neste generasjon Cybershot-kameramenyer.

To nye avanserte

Neste telefon ut, Filippa, har enda ikke rukket å få noe endelig navn. Mer avansert enn C510 er det ventet at denne kommer på markedet noe senere. Det fins ingen bilder av denne enda, utover at telefonen beskrives å komme i klassisk format.

Det som skiller Filippa fra C510 er at Filippa har høyere oppløsning i kameraet. Fem megapiksler bidrar utvilsomt i riktig retning, akkurat som telefonen også skal ha Xenon-blits og 140 MB minne istedet for 120 MB. Ellers er spesifikasjonene like, og Filippa skal, om ryktene stemmer, ha smilesensor, ansiktsgjenkjenning, og opplyste snarveistaster til kameraet.

Når Filippa kommer og hva den skal koste er uvisst.

Frances er siste telefon ut, og skal ifølge kildene ha nedskyvbart tastatur. Med en 2,4 tommer stor skjerm vil også denne ha noe større skjerm enn de øvrige. Oppløsningen skal være 240 x 320 punkter, som er felles for alle tre telefonene.

Frances skal ha et fem megapikslers kamera, sammen med smilesensor, ansiktsgjenkjenning og Sony Ericssons nye Cybershot-kameramenyer. Kameraet skal også beskyttes av en linsebeskyttelse, men det er kun lagt inn et enkelt fotolys, ikke blits.

Det det derimot sies noe om er at Frances skal ha GPS. Dette gir telefonen mulighet til å geomerke bilder.

Det er usikkert også hva Frances kommer til å koste og når den eventuelt kommer.

Lanseres trolig før MWC

En ting er imidlertid sikkert: Vi får nok se samtlige av telefonene på Sony Ericssons stand på Mobile World Congress i Barcelona i februar neste år. Der skal også Amobil være, så det er bare å følge med.

(Kilder: SEMC Blog)

Les også
– Når kommer Sony Ericsson med Android?
Les også
Lanserer mini-Walkman
Les også
SE med ni nye telefoner på vei?
Les også
To nye Cybershot fra Sony Ericsson
Les også
Ryktebilder av ny SE-telefon
annonse

Les også