Tek.no

Nyhet

Chess lanserer egen mobil

Her er Chess-telefonen X-one. (Foto: Chess/Cision)
Silje Gomnæs
14 Sept 2007 11:35

Chess er den første operatøren i Norge som lanserer mobiltelefoner med sitt eget merkenavn stemplet på dekselet.

Telefonen heter X-one, og selges sammen med abonnementet Chess Control. Med dette abonnementet betaler du ingen månedsavgift, men minuttprisen for å ringe er på 79 øre.

SMS og MMS koster henholdsvis 49 øre og 1,59 kroner. Abonnementet har en minstefakturering på 200 kroner i måneden.

Les mer om Chess Control »

X-one koster 399 kroner hvis du kjøper den sammen med et Chess Control-abonnement. Er du Chess-kunde fra før av og vil beholde det abonnementet du har, kan du velge å kjøpe bare telefonen. Da vil den koste 699 kroner.

Chess' mobiltelefon er laget av Huawei, og heter opprinnelig U120. Huawei lager blant annet USB-modemene til trådløs surfing som du får kjøpt hos Netcom.

3G og musikk

X-one er en 3G-telefon med en innebygget musikkspiller. Hvor mye internminne telefonen har, er foreløpig ukjent. Det vi vet, er at det følger med et minnekort med 1 GB lagringskapasitet i pakken.

Den nye telefonen har også et kamera som kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler.

- X-one vil ikke erstatte produkter fra de populære merkene vi tilbyr i dag, som Nokia og Sony Ericsson. Men med våre ’private label’-telefoner kan vi nå tilby forbrukerne et enda bredere produktspekter til veldig hyggelige priser. Med andre ord skal X-one fungere som et supplement til de mer kjente merkene, sier Chess-direktør Per Christian Andersen i en pressemelding.

Chess vil begynne salget av X-one den 19. september.

(Kilder: Chess)

Les også
Hva skjuler seg bak luke 5?
annonse

Les også