Denne GPS-en er også en TV

Oppdatert: På grunn av en feil har disse enhetene blitt levert med MPEG2-støtte i stedet for MPEG4-støtte. Det fører til at TV-mottakeren ikke fungerer i Norge likevel. Om det kommer en ny leveranse med MPEG4-støtte er ikke kjent.

Mio avslørte allerede i februar at de hadde to GPS-er med TV-mottakere på vei. Nå har selskapet lansert de to toppmodellene, og samtidig en ny serie i Moov Spirit-porteføljen.

De to nye modellene heter V505 og V735. Førstnevnte modell har en 4,7 tommer stor bredskjerm, mens V735 har en 7 tommers bredskjerm. 

Begge har altså TV-mottakere, som er av den typen som mottar TV-kanaler fra det digitale bakkenettet. Dette gjør at du har god TV-dekning i Norge. 

Meningen med TV-mottakeren er at passasjerene skal kunne se på TV mens du kjører, og at du selv kan bruke GPS-enheten som TV på hytta, i campingvogna og på rasteplassen. Å se på TV mens du selv kjører kan fort regnes som en dårlig idé, selv om det kan være fristende i rushtrafikken mens du stanger i kø. 

Hva mener politiet?

For moro skyld ringte vi Oslo Politidistrikt for å høre om hva de synes om at norske bilister skal ha en syv tommer stor TV klistret i frontruta. 

– TV-titting bak rattet synes vi svært lite om, uansett størrelse på TV-enhet. I slike saker vil saken anmeldes, og faller inn under paragraf tre som sier at enhver skal ferdes aktsomt. GPS-en skal dessuten plasseres slik at den ikke sperrer utsyn. Dersom GPS-en er så stor at den gjør det, er også det i strid med loven, sier Jan Kristiansen, politiinspetør seksjon trafikk- og sjøtjenester. 

Dersom du klarer å montere GPS-en slik at den ikke sperrer utsyn, og ikke ser på TV mens du kjører bil, er du med andre ord velsignet. 

– Å inkludere en digital TV-mottaker i våre navigasjonsenheter er et naturlig steg videre for å gjøre GPS-en til en fullverdig multimedieenhet. V505 og V735 kombinerer vår ledende navigasjonsteknologi med muligheten til å se hundrevis av TV-kanaler over hele Europa. Den er perfekt for familieferier eller til profesjonelle sjåfører, sier Peter Anderson, nordisk sjef for Mio.

Automatiske innstillinger

V505 og V735 skal automatisk stille inn TV-mottakeren til de rette frekvensene, og to antenner gjør at signalmottaket skal være bra. I tillegg til den trykkfølsomme skjermen, kan du styre GPS-ene med en medfølgende fjernkontroll. 

V735 har også mulighet til å lagre og se videoer og bilder, og høre musikk. I tillegg er det mulig å bruke begge GPS-ene som håndfri. 

I tillegg kommer begge de nye GPS-ene med samme tjenester som andre Mio-enheter. Det inkluderer Google lokalsøk, som gjør at du kan søke etter bedrifter som ligger nærme der du befinner deg. Vil du for eksempel til Dolly Dimpels kan GPS-en lede deg til de alternativer som ligger nær ruten du allerede har planlagt. 

Fotgjengermodus

Begge har også fotgjengermodus, som endelig Mio har inkludert i sin nye Moov Spirit-serie, selv om det kanskje ikke er så interessant å vandre rundt med V735 med syv tommers skjerm i gatene. Trumap sørger for at kjente landemerker vises i 3D-format, slik at du lett kjenner deg igjen når du kjører.

Alle GPS-ene fra Mio kommer nå også med en 30-dagers "garanti" for oppdaterte kart. Dersom det finnes nyere kart enn de du har på din nye Mio-GPS kan du innen 30 dager laste ned en nyere versjon. Når du kobler GPS-en til PC-en får du automatisk beskjed dersom det finnes nyere kart. 

Du får også oppdatert fotoboksinformasjon i ett år etter du har kjøpt en GPS i Mios Moov Spirit-serie.

Sjekk også ut våre GPS-tester

(Kilde: pressemelding, Mio)

Les også
Mio Moov Spirit S555
Les også
Tomtom lanserer XXL
Les også
Tomtom Navigator 7
Les også
Navigon lanserer 14 nye GPS-er
Les også
Mio Moov Spirit 300 Traffic
Les også
Mobil-GPS blir langt bedre
Les også
Så mobil-TV i 800 km/t
Les også
Slik fungerer mobil-TV
Les også
Alt om norsk mobil-TV
Les også
Nå kan du se mobil-TV i Oslo
annonse