Nyhet

Jamba saksøkes

Det har vært mer eller mindre umulig å ikke få med seg Jambas ringetoner, som det siste året har blitt reklamert for i stadig hyppigere grad på TV-skjermene rundt omkring i verden.

Nå beskyldes den omtalte SMS-leverandøren for å bedrive ulovlig og feilaktig reklamering ved å tilby en gratis ringetone som krever mottak av flere dyre meldinger.

Det er den amerikanske versjonen Jamster som mottar søksmålet, som også rammer flere store amerikanske mobiloperatører. Anmeldelsen av Jamster ble innlevert i San Diego i forrige uke som følge av flerfoldige klager fra missfornøyde kunder som hevder Jamster bedriver bedrageri.

I reklamen frister Jamba med en gratis ringetone hvis man sender inn en tekstmelding. Følger man denne oppfordringen ender man opp med å motta opptil flere meldinger som informerer om at innholdet er klart for nedlasting. Disse meldingene er imidlertid langt fra gratis.

Frustrerte kunder som har kontaktet Jamba i etterkant av dette har fortalt om månedlige regninger på så mye som 75$ (ca 450 kr) for innhold de hverken har bestilt eller ønsket seg. Det meldes også om vanskeligheter med å få stoppet tjenesten når den først er i gang, så vel som dårlig servicenivå ved kontakt av Jambas representanter.

Jamba har ved flere anledninger innrømmet feil og refundert penger til forsmådde kunder. Det er med andre ord liten grunn til å bli mindre mistenksom mot bråkete ringetonereklamer som lokker med fantastiske tilbud.

Les også
MTV til mobiler i USA
Les også
Fildeling på mobilen?
Les også
Kazaa til mobilen
annonse