Tek.no

Nyhet

Google boikotter stor nyhetsside

15 Aug 2005 13:10

Krangelen mellom en av verdens største nyhetssider når det gjelder datamarkedet og verdens mest populære søkemotor oppstod da CNet News.com publiserte en sak som inneholdt personlig informasjon om en av Googles sjefer. All informasjonen som ble publisert hadde CNet News.com gravd opp ved hjelp av Google.

Nyhetssaken som Google reagerte på, hadde overskriften "Google balanserer privatliv og rekkevidde", og forsøkte å demonstrere nøyaktig hvor mye informasjon som Google gjør tilgjengelig. I løpet av artikkelen kunne man lese om Eric Schmidt, en av toppsjefene i Google, og hans inntekter, hvor mye han har tjent på å tjene Google-aksjer i år, hvor han kommer fra og at han er amatørpilot. Dette likte Google svært dårlig.

Etter at historien ble publisert på CNet News.com, innførte Google en boikott mot nettsiden. Ingen av Googles ansatte får nå lov til å snakke med journalister fra CNet News.com. Det ble bare først kjent da CNet redigerte en artikkel til å inneholde teksten "Google kunne ikke umiddelbart nåes for kommentar. (Representanter for Google har innført en politikk om å ikke snakke med CNet News.com-reportere frem til juli 2006 som en respons til personvern i forhold til en tidligere artikkel)"

CNet News.com forsøker nå å gjøre det godt igjen med Google, men har ingen ønsker om å fjerne den aktuelle saken. Og om du lurer på hva det var som irriterte Google så sterkt, kan du lese saken her.

Kilde: Wired

Les også
Google støtter søk med wildcard
Les også
Yahoo større enn Google?
Les også
Ny Gmail-melding?
annonse