Tek.no

Nyhet

Alt om Sonys neste støydempings-flaggskip lekket

Sonys WH-1000XM4 får samme design, men nye funksjoner.

De kommende hodetelefonene virker å få samme design som dagens WH-1000XM3, som er avbildet.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Sonys trådløse støykansellerende hodetelefoner i 1000XM-serien har vært populære i flere år og gjort det svært skarpt i våre tester. Det er derfor ikke rart mange er interesserte når det ryktes om en oppfølger.

Ryktene rundt dette har svirret i flere måneder allerede, men først denne uken har vi fått skikkelig «kjøtt på beinet» når den amerikanske butikkjeden Walmart nå har røpet nesten alt om etterfølgeren til dagens 1000XM3 på sine nettsider.

Der kommer det nemlig frem at de nye hodetelefonene får navnet 1000XM4 og flere nye funksjoner. Fra tidligere lekkasjer er det antydet at 1000XM4 sannsynligvis får det samme designet som 1000XM3-serien fra sensommeren 2018.

Oppskalerer komprimert lyd

Blant de nye funksjonene som nevnes for 1000XM4 finner vi «DSEE Extreme». Dette er en ny Sony-teknologi som støtter seg på kunstig intelligens (AI) for å oppskalere komprimerte lydfiler som .mp3- eller .aac-filer og lignende, som gjerne brukes for lagring eller strømming. Sony hevder i beskrivelsen av teknologien at den kunstige intelligensen kan kjenne igjen instrumenter, musikksjangre og individuelle elementer fra hver låt som vokaler slik at den kan bringe tilbake det brede spekteret av lyder som gikk tapt under komprimeringen.

Adaptive Sound Control er en annen ny funksjon. Denne lar deg selv justere hva slags lyder som skal kanselleres ut av den aktive støykanselleringen basert på omgivelsene du er i. Typisk vil du kunne slippe igjennom ting som tale eller trafikkstøy og justere graden av støydemping.

Kan pares til to enheter

I tillegg kommer det frem at 1000XM4 får mulighet til å være paret til to enheter på samme tid, slik at du eksempelvis slipper å pare dem opp mot telefonen og datamaskinen din på nytt om du bytter mellom dem. Dette har vært en irriterende mangel i forgjengerne.

Batteritiden oppgis til 30 timer, men kun 10 minutter i laderen skal holde deg med fem timer bruk. Som hos forgjengeren har 1000XM4 også støtte for Sonys LDAC-teknologi, som skal gi bedre trådløs lydkvalitet når hodetelefonene kobles sammen med telefoner som også støtter teknologien.

Det er ikke kjent når Sony vil annonsere 1000XM4 offisielt eller når de er planlagt lansert. Tidligere år har de imidlertid blitt lansert i forbindelse med IFA-messen i Berlin, som pleier å arrangeres i august.

Walmart lister dem for øvrig til 348 dollar, så vi regner med de blir omtrent tilsvarende priset som forgjengeren, som kostet 3700 kroner ved lansering her i Norge.

Les også
Kan du egentlig få aktiv støydemping og god lyd til under tusenlappen?
annonse

Les også