Til hovedinnhold

Nye Surface-produkter på vei

Microsoft kaller inn til storlansering om kort tid.

I oktober er det allerede gått et år siden Microsofts siste storlansering av Surface-enheter. Det er dermed ikke direkte overraskende at de igjen samler troppene for en lansering i New York 2. oktober. Det som gjør arrangementet spesielt interessant denne gang er at toppsjefen selv, Satya Nadella, er ventet å være til stede.

Han vil etter alt å dømme overvåke avdukingen av flere oppdaterte Surface-produkter, og om vi skal tro ryktene, avsløre en helt ny enhet.

USB-C, AMD-prosessor og Surface med to skjermer

Få detaljer er kjent, men blant de mulige produktene Microsoft kan oppdatere er følgende:

Får vi en ny Surface Book i oktober?

Surface Laptop kan ifølge ZDnet få en versjon med AMD-basert prosessor, og da sannsynligvis med kraftigere innebygget grafikk enn dagens Intel-baserte modell har.

Det mest troverdige ryktet – rett og slett fordi det er så på overtid – er imidlertid at Surface Pro endelig utstyres med USB-C-tilkobling.

Det spekuleres også om en Surface-enhet med to skjermer skal vises frem. Denne skal kjøre på ARM-plattformen og bruke en egen nedstrippet og forenklet versjon av Windows som går under kodenavnet Windows Lite. ARM-enheter har enkelte fordeler over tradisjonelle x86-baserte enheter, blant annet mye høyere energieffektivitet og lengre batteritid. De kjører imidlertid ikke 64-bit-versjoner av dagens Windows-apper.

Ifølge The Verge skal Microsoft har jobbet med den nye Surface-enheten i to år. Microsoft skal visstnok ha et mål om at enheten deres vil starte en ny trend med toskjermede hybrider innen slutten av 2020. De skal også ha jobbet for å forberede Windows til å utnytte flerskjermede enheter bedre enn i dag.

Når svaret er fullt av svada:
Vi stilte Microsoft noen ganske enkle spørsmål. Svarene imponerte ikke »

(Kilde: The Verge)

annonse