Nyhet

Garmin har avduket fjerde generasjon Tactix

Den nye Tactix Delta har Stealth-modus og Kill Switch.

Av alle Garmins røffe armbåndsur er nok Tactix den aller barskeste, og nå har de sluppet den fjerde generasjonen i serien. Navnet er ikke overraskende Tactix Delta, og som forgjengerne matcher den alt fra stridsutrustning til det meste i kamuflasjefarger.

Det hjelper også å ha svart belte i et eller annet når du går med denne, men det er strengt tatt ikke noe krav. Du må dog ha finansene i orden – veiledende utsalgspris ligger på ti tusen kroner.

Tidligere har vi testet Tactix Bravo, og vår anmelder kalte dette for «en litt sånn Frankenstein-klokke». Tactix Delta er i samme leir og kan litt av alt – en slags kombinasjon av en smartklokke, en aktivitetsmåler, en avansert sportsklokke og GPS-/navigasjons-/villmarksklokke.

I tillegg er den såpass solid at du trolig kan bruke den til å slå i hjel en Apple Watch med et par dask. Samt eieren med litt mer innsats.

Lagd for militære forhold

For å ta det rent tekniske: Garmin kaller Tactix Delta en «taktisk» GPS-smartklokke og bedyrer at den er utviklet etter MIL-STD-810, som er amerikansk for «veldig, veldig hardfør».

Klokka har ripebestandig safirglass, stålkant belagt med diamantlignende karbon og bakdeksel av PVD-belagt stål. Og det er bare skallet. Skjermen er på 1,4 tommer, eller 36 prosent større enn på tidligere modeller.

Ellers er det selvsagt funksjonaliteten som gjør mye av moroa. Her får du nesten alt hva ditt leiesoldathjerte kan ønske seg, inkludert JumpMaster for den som liker å hoppe fra fullt fungerende fly.

Nyvinningene fra tidligere generasjoner er Stealth-modus, som sikrer at ikke klokka logger eller sender data, samt en «Kill Switch» som straks sletter alle brukerdata hvis du trykker på knappen.

En annen nyhet er en Power Manager-funksjon. Denne skal vise hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batterilevetiden – og viser gjenstående driftstid i antall timer og dager.

Ifølge Garmin skal klokka klare å holde koken i opptil 21 dager i smartklokkemodus og opptil 80 dager i batterisparemodus.

Ellers kommer klokka med TopoActive-Europe-kart, navigasjonsfunksjonalitet, barometrisk høydemåler, kompass og støtte for flere satelittnavigasjonssystemer.

For friluft og fritid også

Selv etter endt tjeneste skal Tactix kunne gjøre jobben. Den har innebygde treningsprofiler og skal kunne beregne VO2-maks og justere treningsstatus ut fra varme og høyde.

I tillegg til vanlige topografiske kart, kommer klokka også med skikart for mer enn 2000 ulike alpinbakker og banekart for mer enn 41 000 internasjonale golfbaner, visstnok.

Videre kan den lagre opptil 2000 sanger eller synkronisere spillelister fra flere populære musikkstrømmere, og klokka støtter Garmin Pay – sikkert kjekt når man er en slik «international man of mystery» som ikke bryr seg om cash eller kort.

Og Tactix fungerer naturligvis som en vanlig smartklokke som varsler når den er paret med en kompatibel smarttelefon. I tillegg kan den brukes med inReach mini og GPSMAP 66i, som med abonnement kan gi mulighet for toveis satellittkommunikasjon, samt Alpha 50/100 for hundesporing.

Les også
Samsung Galaxy Watch Active 2: Samsungs nyeste smartklokke er en lekker sak
annonse