Nyhet

Cyberpunk 2077 blir utsatt likevel

Etter at covid-19 tidligere i år sørget for å sette mye av underholdningsbransjen på vent, ble vi medio mars litt glade for å høre at det kommende rollespillet Cyberpunk 2077 ikke skulle bli ytterligere forsinket, men komme i september som planlagt ved årets begynnelse.

Nå har pipa fra utvikleren CD Projekt Red fått en annen lyd.

I en uttalelse lagt ut på selskapets Twitter-konto gjør de det klart at lanseringen flyttes fra 17. september til 19. november – altså snakker vi om en forsinkelse på vel to måneder.

Er ferdige, men...

Ifølge CD Projekt Red er de faktisk nå ferdige med å snekre sammen alt av innhold, og spillsystemene skal også være på plass. Faktisk skal spillet – i hvert fall deler av det – allerede være i hendene på en rekke spilljournalister som visstnok vil komme med sine førsteinntrykk den 25. juni.

Samtidig skal spillet og innholdet være såpass stort og komplekst at CD Projekt Red mener de trenger mer tid på å gå gjennom det hele for å fikse feil og balansere spillet ytterligere.

Ettersom målet er at Cyberpunk 2077-verdenen skal henge med og være aktuell i flere år fremover – akkurat som selskapets siste The Witcher-tittel – ønsker de forståelig nok at det meste skal fungere som det skal fra begynnelsen av.

En av årets største titler

Det er knyttet ganske store forventinger til Cyberpunk 2077, som altså nå har fått planlagt slippdato den 19. november. Spillet skal så vidt vi vet slippes til PC, PlayStation 4, Stadia, Xbox One og Xbox Series X.

Det er polske CD Projekt Red som står bak spillet. Den gjengen er nok mest kjent for sin meget populære spillserie The Witcher – som også har slått an som Netflix-serie.

Utviklingen av Cyberpunk 2077 startet rett etter at The Witcher 3-ekspansjonen Blood and Wine var ferdig i 2016, men allerede da hadde spillet vært planlagt i lang tid.

Les også
Sony er stille om gratis oppgradering av PS4-spill
annonse