Tek.no

Nyhet

Nike får konkurranse – nå viser Puma også frem selvknytende sko

Puma
1 Feb 2019 10:27

Selvknytende – eller kanskje rettere sagt selvstrammende – sko ser ut til å være i vinden om dagen. Nike har et nytt appstyrt skopar på gang, og nå hiver jammen Puma seg på også.

Nyvinningen har fått navnet Puma Fit Intelligence, eller bare Puma Fi. Skoene er forventet å komme på markedet en eller annen gang i 2020, og i likhet med Nikes Adapt BB-sko vil de kunne stramme og justere seg selv.

Hver Puma Fi har en mikromotor, som sammen med tynne snører sørger for at du ikke løper av deg skoa. De kan strammes med en app på mobilen eller rett på skoen via en berøringsfølsom overflate over motoren. En app til Apple Watch har den visst også.

Merker bruken

Som seg hør og bør skal også skoene ha sensorer som registrerer fotens form og tilpasser seg automatisk. Men via appen kan du altså stille inn dette selv også dersom det ikke føles helt riktig.

Siden alt skjer automatisk har skoene naturlig nok batterier innabords. De kommer derfor med en egen trådløs ladeplate inkludert.

Moderne sko kommer med mer enn papir i esken.
Puma

Den veiledende prisen på moroa er etter sigendene 330 dollar, noe som er litt mindre enn det Nike skal ha for sine Adapt BB. Men så skal Nikes sko komme på markedet allerede denne måneden, mens Puma sikter mot tilgjengelighet først i 2020 for den vanlige forbruker.

For den som ikke klarer å vente i ett års tid, vil selskapet også ha et betatestprogram som skal sørge for at Fi-plattformen er så bra som mulig ved endelig lansering. Det skal visstnok bli mulig å søke om deltagelse gjennom selskapets Pumatrac-app, men om det er åpent for nordmenn vet vi ikke i skrivende stund.

Så du Pumas retro «smartsko»?
Puma relanserer datajoggesko fra 80-tallet >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Kranglete Android-app lager krøll for Nikes smarte sko
Les også
Nike Adapt BB knyter seg selv og styres av en app
Les også
Puma relanserer «smartsko» fra 80-tallet, med nøyaktig samme design
Les også
Disse smarte skoene har innebygget skjerm og kan hjelpe deg å navigere
annonse

Les også