Tek.no

Nyhet

Denne 4K-dronen skal være den mest intelligente på markedet

Skydio R1 er helt selvkjørende og veldig smart.

14 Feb 2018 13:45

Det finnes som kjent mange autopilotfunksjoner på kameradroner, men det finnes også et voksende antall droner som sverger til helt selvstyrende egenskaper. Nå har det kommet en ny modell i denne kategorien, kalt Skydio R1.

Skydio R1 er ifølge produsenten den meste avanserte, selvflyvende dronen noensinne, uten at vi skal verifisere denne påstanden. Intelligent er den i alle fall, og fullt ut i stand til å følge etter deg og filme helt på egen hånd.

Produsenten har utstyrt dronen med hele 12 sensorkameraer som ser i alle retninger. Den har også kraftig maskinvare i form av Nvidias Jetson TK1-plattform, som blant annet baserer seg på den potente Tegra K1-brikken og er beregnet på tunge «kunstig intelligens»-oppgaver.

Skydio

Smart og høyoppløst

Dronen skal være i stand til å lage detaljerte, tredimensjonale kart av omgivelsene for presis navigering og registrering av hindringer. Den kan også «planlegge» frem i tid og lese situasjoner for å avgjøre hvordan den skal ta de beste bildene. For eksempel kan den forutsi hvor brukeren vil bevege seg og plassere seg deretter.

Dronen kan filme i opptil 4K-oppløsning, riktignok kun med 30 bilder per sekund, har 4 GB minne og lagringsplass på 64 GB. Stabilisering håndteres av en 2-akset, mekanisk gimbal, og dronen skal kunne fly i opptil 16 minutter på én oppladning. Toppfarten er 40 kilometer i timen.

Det finnes riktignok andre droner som er i stand til å følge etter deg på egen hånd bare ved å slippe dem i luften, men Skydio R1 ser ut unektelig til å være blant de mer avanserte vi har sett hittil i denne kategorien.

Den relativt avanserte teknologien har imidlertid sin pris, og den amerikanske prisen på dronen ligger på 2500 dollar, cirka 20 000 kroner. Foreløpig selges den kun i USA og Canada, men produsenten sier på hjemmesiden at de planlegger å utvide til nye markeder, så det er ikke umulig at den snart blir tilgjengelig også her.

På utkikk etter ny drone? Her er vår guide »

Les også
Drone-eiere fortviler: Oppdatering satte dronene på bakken
Les også
GoPro Hero7 skal klare seg uten dyrt ekstrautstyr
Les også
DJIs nye drone er en liten tass med 4K-oppløsning
Les også
Denne dronen krever ingen øvelse å bruke
annonse

Les også